Diplomatski izvori: Umirivanje "evroskeptičnih glasova"

Ostavite komentar


  1. Zaista je tesko osobi koja nema nikakvu politicku biografiju, iskustvo ili ideologiju da ohrabri bilo koga u bilo cemu. Dalje, cinjenica je da ne postoji ni spoljna politika EU, nego je vode clanice pojedinacno. I naravno, kredibiltet ove osobe koja se nimalo ne snalazi na funkciji je vrlo nizak, pa i njena ohrabrenja su kontraproduktivna. Ukratko, njen dolazak veoma pomaze evroskepticni pokret u Srbiji. Koji, raste, bas kao i u Evropi

  2. @De Sandwich – kako smesno izgleda ovaj infatilni i nezreli krik bivse turske kolonije! Mislim da bi Brisel sa velikim prezirom prekinuo sve odnose sa nama, da nije svestan da smo u svom iracionalnom poimanju Sveta u stanju da iznedrimo jednog novog Gavrila Principa, jedno razaranje Vukovara, okupaciju Sarajeva, ili masovnu likvidaciju vise hiljada civila i da posle kazemo "nismo mi krivi"!

  3. Vece su sanse da Madjarska postane clan Evroazijske Ekonomske Zajednice nego da Srbija postane clan Evropske Unije. Dok svi trube o porastu ruskog uticaja na Balkanu (sto je ocigledno) i od toga panice, Kina polako i cutljivo (kao i uvek) pravi za sebe mesto na Balkanu. EU nije u stanju da bilo sta ponudi svojim clanicama pa sta onda mi treba da ocekujemo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.