Direktno: Ujedinjena Srbija i Moramo imali bi zajedno 35 odsto 1Foto: Beta/Luka Filipović (Arhiva)

Naredna dva meseca ćemo se nagledati raznih lažnih istraživanja Faktor plusa i Ipsosa, kao i netačnih istraživanja koja publikuje Đorđe Vukadinović, čiji rezultati najviše zavise od toga ko je naručilac, piše u tekstu na portalu Direktno u kome upoređuju podaci iz navodnog istraživanja koje je Aleksandar Vučić pokazao evroparlamentarcima i „pravi nalazi“.

Portal piše da po tom istraživanju SNS ima 50 odsto, SSP 14 odsto, SPS 7 odsto, koalicija Moramo (ZZS, NDB, Ekološki ustanak) 6 odsto, DJB 5 odsto, SDS 3,5 odsto…

Istraživanja koje radi opozicija, prema pisanju Direktno, pokazuju da su ovi nalazi „daleko od realnosti“.

Prema tim istraživanjima SNS i SPS zajedno imaju 48,3 odsto, Ujedinjena Srbija (SSP, DS, NS, PSG…) 24,5 odsto, Moramo 8 odsto.

Malo preko cenzusa su trenutno Zavetnici i DSS sa POKS-om. Na granici cenzusa je još samo DJB. Oko 6 odsto glasača se izjasnilo da će glasati za opoziciju, ali ne znaju za koga. Dveri imaju 2,3 odsto, radikali 1,2 odsto, SDS Borisa Tadića 0,9 odsto…, tvrdi Direktno.

Dodaje da bi Ujedinjena Srbija (ime za za grupaciju oko SSP) i Moramo odlučili da nastupe jedinstveno, „u ovom trenutku bi mogli da računaju na 35 odsto biračkog tela sa trendom rasta na uštrb malih stranaka i dela birača koji se trenutno izjašnjavaju kao neodlučni“.

Podaci su zasnovani na telefonskom istraživanju koje uvek favorizuje vlast, navodi Direktno (telefonske ankete radio je u poslednje vreme Demostat, ali nema potvrde u tekstu da je reč o ovoj agenciji). Odnos onih koji misle da treba da dođe do promene vlasti i onih koji smatraju da sadašnja vlast treba da ostane je identičan 42 odsto – 42 odsto, tvrdi portal.

Kada je reč o ocenama koje ispitanici daju političarima, Direktno potvrđuje da „jedini političar koji ima pozitivan skor kada se uporedi broj građana koji daju jedinice i dvojke u odnosu na one koji daju četvorke i petice, jeste Aleksandar Vučić – 39 odsto građana mu daje negativnu, 43 odsto pozitivnu ocenu“.

Međutim, samo pre godinu dana taj odnos je bio 50 odsto prema 30 odsto.

Od opozicionih političara najbolje ocene ima Marinika Tepić sa 23 odsto četvorki i petica, piše Direktno, portal koji se smatra bliskim delu opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari