DJB: Liht i Fond za otvoreno društvo pomogli vlasti da izbegne bojkot 1Foto: Dosta je bilo

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je da je fascinantna pomoć koju su Sonja Liht i Fond za otvoreno društvo pružili vlasti, kako bi se izbegao bojkot izbora.

„Tema koju vlast tri godine u potpunosti izbegava u Narodnoj skupštini, odbijajući da na dnevni red zasedanja stavi makar jedan od brojnih predloga opozicije za izmenu izbornog zakona, od utorka nije tabu tema za razgovor. Očigledno je do organizatora, a ne do zakona i Ustava Srbije“, naveo je DJB.

Pokret DJB je apelovao na Sonju Liht i Fond za otvoreno društvo da hitno svoju moć i uticaj usmere na organizaciju skupa na kojem bi vlast pristala da razgovara i o brojnim drugim važnim temama koje godinama izbegava, kao što su rušenje u Savamali, mehanizmi kontrole RTS-a i svih ostalih medija u Srbiji i zašto EU sve to toleriše, šta se tačno desilo u aferi Helikopter, kako je tetka iz Kanade slala novac za kupovinu stana ministru Aleksandru Vulinu?

DJB predlaže razgovore i o 24 stana Siniše Malog, ofšor kompanijama ministra Malog i Nenada Popovića, 24 sporne privatizacije koje nisu dobile sudski epilog, plagiranim doktoratima i snimcima nesreće Zorana Babića sa naplatne rampe u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari