DJB: Na korak od diktature

Ostavite komentar


  1. Pa, ukoliko se vreme u Srbiji racuna od juce ovo zapazanje stoji.
    Nazalost – osma decenija diktature proletarijata traje. Virus je nista manje smrtonosan od samih ideoloskih marksistickih ljudozdera.

  2. Šta „na korak“, pa ovo je čista diktatura i poseban politički izum – kad ustoličeni diktator izvrši državni udar proglašavanjem vanrednog stanja i sebe postavi na mesto diktatora, umesto sebe. Iznogud (is no good), kalif Srbistana. Još malo.

    1. Jeste, a i u Italiji,Španiji,Austriji,SAD,Češkoj,Švajcarskoj,Sloveniji… je isto diktatura i oni su proglasili vanredno stanje.

      1. Tačno sprovodeći zakonsku proceduru. A kod nas,zakon je ja,pa ja. Da, i bato

  3. Pročitajte gospodo do kraja član 200 ustava Srbije pa onda pričajte!!!!!!

  4. Znao sam. Do juče su svi tražili da država preuzme drastične mere u odbrani od korona virusa, da se zatvore škole, odlože sportske utakmice, zatvori granica…, nađe se neko, miniran u političkom životu kome i to smeta. Dokle bre više sa ovim cirkusom od kombi stranaka. Sada ćemo videti kako će reagovati i stranke koje su ovo i tražile da se uvede.

  5. Kako ovo pročitati a ne povraćati? Ovih dana se vodila sveopšta hajka na predsednika i Vladu, zbog „neozbiljnog“ pristupa ovom fenomenu i problemu, a danas, zamera mu se da je izvršio „državni udar“ zato što je u ovoj, očito, bolesnoj državi i narodu, proglasio vanredno stanje?! Do juče je ova, jadna, opozicija tražila da se izboriu odlože, a danas bi, eventualno odlaganje izbora, proglasili strahom vladajuće oligarhije od poraza na izborima?! I to sve od strane onih koji na tim izborima ne mogu da premaše ni 3% biračkog tela. Jadno i tužno u isto vreme.

    1. Svaka vam je na mestu. Samo sam čekao kad će ovakvi tekstovi, kad će da krene hajka zašto je uvedeno vanredno stanje od istih onih koji su kritikovali sve i svakog i sve moguće mere i tražili da se ovo uradi. Ima li kraja ovakvom ponašanju?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.