DJB: Nećemo dozvoliti "kovid ausvajse" 1Foto: Dosta je bilo

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) ocenio je danas da bi uvođenje takozvane kovid propusnice predstavljalo kršenje Ustavom zagarantovanih prava građana i dodao da tako nešto „neće dozvoliti“.

„Medicinski deo Kriznog štaba već nedelјama pokušava da nametne kovid propusnice kao meru kažnjavanja bezmalo polovine građana Srbije koji su odbili da prime eksperimentalnu vakcinu protiv korona virusa, istovremeno vodeći kampanju zastrašivanja javnosti Srbije podacima o broju hospitalizovanih i preminulih osoba koje niko u javnosti nije imao prilike da vidi i analizira, i koji su takođe u suprotnosti s podacima Ministarstva zdravlјa“, naveo je taj pokret.

Oni su dodali da bi uvođenje takozvane kovid propusnice imalo i poguban uticaj na određene sektore ekonomije kojima bi se prihodi prepolovili.

DJB smatra da vlast treba da podstakne javnu debatu između lekara koji su se vakcinisali i onih koji odbijaju da to učine, kako bi javnost mogla da čuje argumente i jednih i drugih, „umesto što se kroz strogo kontrolisane medijske kanale već godinu i po dana javnost hrani isklјučivo jednostranim porukama o vakcinaciji“.

„DJB upozorava vlast da se ne igra sa slobodom srpskog naroda. Ausvajse su nam nametali razni okupatori. Za čiji račun ova vlast želi da uvede kovid ausvajse sopstvenom narodu nećemo pitati. Kovid ausvajse Srbija neće dozvoliti“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari