DJB: RTS nema hrabrosti 1Foto: FoNet Dragan Antonić

RTS zove Sašu Radulovića u emisiju sa Draganom Šutanovcem, Boškom Obradovićem i Nemanjom Šarovićem jer ne sme pozove Aleksandra Vučića, niti on ima hrabrosti da se suoči sa liderom Dosta je bilo (DJB), saopštio je danas taj pokret.

Pokret pita šta je tema te emisije, obračun opozicije ili je RTS možda tim pozivom Saši Raduloviću hteo da pokaže da im urednik ne sedi u Nemanjinoj 11, ali je samo pokazao da nije dovoljno snažan da u istu emisiju dovede predsednika Vlade i suoči ga sa argumentima opozicije.

Pokret u saopštenju podseća da je prvi put od izbora, nakon devet meseci, RTS pozvao Sašu Radulovića u emisiju Upitnik, u utorak 31. januara, ali ne na duel sa njegovim glavnim protivnikom Aleksandrom Vučićem.

Vučić ima vremena za Jelenu Milić i Jelenu Karleušu, a nema vremena za bilo koga iz opozicije, konstatuje se u saopštenju.

Poziv za gostovanje na RTS došao je nakon otvorenog pisma koje je DJB uputio direktoru i urednicima RTS opomenuvši ih da su odgovorni za „mrak, cenzuru, jednoumlje i nedostatak dijaloga koji su danas zaštitni znak Srbije“, podseća se u saopštenju.

Činjenica, kako navodi DJB, da su u emisiju pozvani samo predstavnici opozicionih stranaka, pokazuje da glavni urednik RTS direktor i urednici RTS ne razumeju svoju odgovornost za slobodu medija koje nema ukoliko nema prave razmene suprotnih gledišta. DJB nije suprotstavljen opoziciji nego Aleksandru Vučiću, koji je glavni uzrok propadanja Srbije, ističe se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari