DJB: Za odbranu državnih interesa potrebno obaranje falsifikovanih izbora 1Foto: Dosta je bilo (arhiva)

„Nemačka, koja je preuzela predsedavanje Evropskom unijom, je juče odložila objavljivanje nacrta pravno obavezujućeg sporazuma između Srbije i prištinske kvazi države čiji je jedini cilj priznanje i stolica za Prištinu u UN”, istaknuto je u okviru saopštenja objavljenog na sajtu pokreta „Dosta je bilo”.

„Odlaganje ultimatuma je taktički potez Nemačke. Nemačka će sačekati konstituisanje ‘falsifikovane’ skupštine u kojoj SNS treba da dobije ‘falsifikovane’ poslanike i ¾ većinu, nakon čega vlast više neće imati nijedan izgovor da potpiše ono što je obećala Berlinu u zamenu za podršku u poslednjih osam godina”, navodi se u ovom saopštenju.

EU i Berlin u svemu podržavaju poslušnu vlast u Beogradu, a glavni razlog te podrške je spremnost vlasti da žrtvuje državne i nacionalne interese zarad opstanka na vlasti, ističu iz pokreta „Dosta je bilo”..

„Podsećamo da su Merkelova i Makron 10. jula objavili zajedničko saopštenje u kome su kazali da su se Vučić i Hoti dogovorili, na video samitu o ‘odnosima Srbije i Kosova’, da ‘normalizuju odnose’ i da ta normalizacija podrazumeva potpisivanje ‘konačnog sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma’”, kažu u okviru saopštenja.

Nemačka je pripremila nacrt ovog sporazuma, očigledno ga već dogovorila sa akterima i na taj način saterala Vučićevu vlast u ćošak i čeka najpovoljniji trenutak da stavi ultimatum na sto, ističu iz „Dosta je bilo”.

„Pasivan bojkot izbora je bio ogromna greška koja je stavila Srbiju na vetrometinu velikih sila. Nemačka je direktno podsticala pasivan bojkot. Uništavanjem demokratije i medijskim gušenjem opozicije, vlast je izložila Srbiju velikoj opasnosti”, objašnjavaju iz DJB.

Umesto da vlast ima podršku celog naroda, pozicije i opozicije, Narodne skupštine i svih institucija sistema u odbrani nacionalnih i državnih interesa, posebno u odbrani Kosova i Metohije, ističu u saopštenju, vlast je ostala sama na vetrometini i trguje tim interesima zarad ostanka na vlasti.

„Najbolji način da odbranimo državne interese je da ‘oborimo falsifikovane izbore’. Na taj način vlast gubi skupštinu i vladu i nema pravo na bilo kakav potpis”, naglašavaju u saopštenju.

DJB je ovim saopštenjem najavio protest koji će se održati u nedelju 2. avgusta od 20 časova ispred Narodne skupštine.

„Prisutnima će se obratiti predsednik DJB Saša Radulović. Ovaj protest je priprema protesta blokade Narodne skupštine u vreme konstituisanja „falsifikovane” skupštine čiji datum i vreme još nisu objavljeni”, objašnjavaju iz DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari