Đilas: Krivična prijava protiv direktora Uprave za sprečavanje pranja novca

Ostavite komentar


  1. Vrlo je tužno i ružno kakve sve laži poturaju o Đilasu. Činjenica je da koriste opštu nezainteresovanost, apatiju naroda za ovu sprdnju, kao i pozamašnu digitalnu nepismenost nacije. Đilas, svakako, mora da bude istrajan i da istera pravdu do kraja, makar i na međunarodnom sudu. ali, Đilas isto tako mora da se povuče iz javnog političkog života, ukoliko misli da Marinika nešto konkretno uradi. Vuk Jeremić, takođe, mora da se povuče iz javnog političkog života, da ne bi nanosio štetu na sav Aleksićev trud. I Jeremić i Vuk su kompromitovani političari, koji su prokockali poverenje značajno dela birača. Na osnovu sopstvene političke harizme i reputacije nemaju potreban politički resurs da naprave ozbiljan rezultat na bilo kojim izborima. Jednostavno, u svojim strankama. svojom kompromitacijom samo prave veću štetu od koristi. Narod Đilasa nikako ne može da doživi kao žrtvu i iluzorno je da igra na tu kartu, jer je i sam imao dovoljno bahatih nastupa za vreme „vladavine“. Potrebno je dovesti nove, mlade ljude, čistog obraza i reputacije. Sve osim toga je neozbiljno bavljenje politikom, bazirano na ostvarenju ličnih ambicija.

    1. Populisticka prica poturena od strane sklopiprsativog „treba dovesti nove mlade ljude neokaljanog obraza“, pa smo imali komediju od „belog“…u kom univerzumu zive ovi „cistunci“ koji cekaju cistotu svevisnjeg da im obasja lice. Samo da se takva/takav i pojavi, hoce li ga prepoznati? Jer, propagandna masinerija brzo baci tamne oblake na takvu pogodnu osobu. A onda nista, opet cekamo „sledeceg podobnog“. I dok tako cekamo to savrseno bozansko biće, dotle ovi sto nisu gadljivi imaju svoju viziju bozanstva: njega u akciji podele vitamina.
      Vi gadljivi ste „njega“ i doveli svojom gadljivoscu. Vi „savrseni“ ste njega i doveli svojom „uzvisenom cistotom“. Ili devica ili nista. A device su danas retkost. Barem one koje imaju iskustva. Jer, ako imaju iskustva, vise nisu ni device.

    2. Čim bi se povukao, nestali bi svi računi Djilasa za vlast. Isto se desilo sa Dinkićem, Pajtićem…Živim za da smene vlasti.

    3. Tk-tak… tik-tak, tik-tak… „Zvoni zvonce zatvorsko u 4 sata, joj šta će Djido od jutra do mraka“…

    4. Јави се код Вучића,одличан си аналитичар!!!???

  2. Znači da na drugo način je oprao novac – uvek ima jedna mala slaba karika u lancu pa cemo jednom ipak jedno sigurno doznati sve

  3. Kako UN ne mogu da sprece neke drzave koje se nazivaju Poreskim rajevima iako svi znaju da je to steteno po ostale drzave iz kojih potice novac , ovako sve izgleda legalno . Poreske rajeve , stampanje novca od strane SAD, EUBrisel, jos po nekog, i jos dosta drugih stvari a koje nisu u skladu sa zakonima a dozvoljavaju se treba da su na spisku nekakve organizacije koja se bavi celim svetom, ako su to UN onda one ili neki Medjunardni sud , ako bi se takvi problemi resili pretumbalo bi se dosta toga po svetu . Eto da zamilsimo smao one koji stampaju novac ,pa ti isti navode druge drzave u DUZNICKO ROPSTVO sa sve MMF koji nadgleda duznike pogotovu sada u pandemiji da duznicko ropstvo da bude sve vece i vece i vece, na sta bi te drzave licile ako bi im to zabranile UN ,pa ni na sta , bile bi siromasne , utakmica mora biti ravnopravna na svetu .
    Isto sto se tice poreza , onaj ko zaradjuje novac od gradjana Srbije trebao bi da plati porez gradjanima Srbije a ne Poreskom raju ali to niko u svetu ne radi od bogatih jer je dozvoljeno poreskom raju da drzi novac u njima i da njihovi gradjani dobijaju neku sicu ali nije ipak ni sica ali posto te drzave se skoro nicim ne bave onda im je najlaske da budu Poreski rajevi . Gde recimo Bezos drzi svoj novac ili Bil Gejts , eto neka Danas napise .Da li je i Svajcarska poreski raj ?. Sve to treba zabraniti i ne bi ljude, bogatije pojedince dovodili u zabludu ili navodili na krivicna dela .
    Uostalom i navodjenje na krivicna dela kao sto je Poreski raj moze Djilas da ih tuzi jer to dozvoljavaju , ko dozvoljava, pa oni koji su falsifikatori novca i koji se brinu o falsifikovanju i zaduzivanju malih, bednih, sirotih u eri pandemiji ali i bez pandemije drzavica . Takvi vode i ratove i odlucuju sa svojim falsifikovanim novce sve sto se desava na svetu , e da se dozivi za sledecih pet godina da se zabrani stampanje novca svet bi procvetao.
    Mozemo da mastamo , neka Danas objavi neki tekst , strucan, ali jasan da svima bude jasno sta se desava i kako se desava po svetu bas po ovoj temi i kako bi to svet izgledao da nema Poreskih rajeva i stampanje novca i onih organizacija koje nadgledaju tako nesto i brinu se o drzavam koje ce uci u duznicko ropstvo i o tome .

  4. U vreme Josipa Broza ovako nešto nije moglo da se dogodi. Jer su osumnjičeni odmah hapšeni. Iako tek izašli iz šume, njegovi obaveštajci su kasnijih godina spadali u vrhunske. Slično je bilo i za vreme Slobe M. Onaj naš oficir je uspeo da čak iz centrale NATO pakta u Briselu dozna skoro sve pojedinosti o prestojećoj agresiji na ondašnju SR Jugoslaviju. Ovi današnji, pod rukovodstvom bivšeg keramičara i trgovca kafom, nisu uspeli da, pre izrade očiglednih falsifikata bankarskih izvoda, saznaju koja banka postoji a koja ne. Tako su blamirali i svoju službu ali i sve svoje nalogodavce. Pod Vučićevu komandnu čizmu pale Novosti, koje se NIKADA nisu bavile tzv. istraživačkim novinarstvom jer su verovatno prepisivale iz strane štampe, izvukoše iz ko zna koje redakcije novinarku koja postade preko noći vrsna „istraživačka novinarka“. Dobro, Vučela je, priča se u čaršiji, radio za nekada zloglasnu UDBU ali da bar on nije otvorio „četvore oči“ kod pregleda dokaznog materijala? Možda mu je onaj koji ga je postavio na odlično plaćeno mesto glavnog urednika Novosti naredio da sve pusti u štampu? Očigledno da se on, verovatno,kao Udbaš bavio cinkarenjem drugih a ne nekim vrednim obaveštajnim radom! Čak i običnom građaninu je odmah zapalo za oko, da dva objavljena „dokaza“ -Dojče Bank Mauricius i Socijet ženeral iz Švajcarske, liče po slogu, mestu na kome je logo navodne banke, vrsti i rasporedu sloga i teksta itd. istovetni i liče kao jaje jajetu! Nije za verovati da dve konkurentne banke imaju sličan lajot i format odnosno vrstu „izvoda“ tekućih računa. Đilas sigurno nije „cvećka“ i da je i on, baš kao i ovi dana, „omastio brke“ parama iz budžeta u to verujem. Ali ako imaju dokaze, zašto ga još nisu uhapsili? Znači osim falsifikata, verovatno, nemaju ništa. Gašić, Vučelić, Andrijana Nešić idr. su morali koliko toliko, zbog očekivanih i verovatno unapred planiranih onako žestokih, napada štampe i pojednih političara na Đilasa, da dokumenta podvrgnu ozbiljnoj proveri- a nisu, pa da ih tek onda puste u javnost! Baš me interesuje kada će i kako Tužilaštvo odbiti Đilasove tužbe!

  5. Poštovani gospodine, to su vaše privatne stvari. Narod od vas očekuje da nam date zajedničkog kandidata za gradonačelnika, zajedničkog kandidata za predsednika, da budu moralne gromade, obrazovani i vredni. To čime se vi bavite kao opozicija nas ne zanima. Ukratko, spavate zimaski san kao opozicija, sram vas bilo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.