Đilas: Medijski napisi da sam povezan sa aferom Reket u Makedoniji budalaštine 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Jedan od lidera „Saveza za Srbiju“ Dragan Đilas ocenio je danas da su „budalaštine“ medijski napisi koji ga povezuju sa aferom „Reket“ u Makedoniji i najavio tužbe protiv medija koji ih objavljuju.

Đilas je za makedonski portal „A1 on“ rekao da će podneti tužbu protiv srpskih medija koji ga optužuju da je zajedno sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem uzeo nekoliko stotina hiljada evra od „reketa“ Bojana Jovanovskog (Bokija 13) za finasiraje protesta „Jedan od pet miliona“ protiiv vladajuće SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ja ne demantujem Kurir, Informer, Alo, Pink i ostala propagandna glasila. Posebno ne za ovakve budlaštine. Samo tužim, kao što će biti i za ovo“, rekao je Đilas.

Portal „A1 on“ navodi da je jutros u srpskom „Kuriru“ pojavio tekst sa naslovom „Ko se ovajdio od afere Reket“ u kojem optužuje lidere „Saveza za Srbiju“ Đilasa, Obradovića i Jeremića da su preko savetnika premijera Severne Makedonije Zorana Bašanovića uzeli nekoliko stotina hiljada evra za finansiranje protesta.

Prošle sedmice je, dodaje se, u srpskim medijima izašlo da je „Boki 132 u emotivnoj vezi sa jednim srpskim političarem, što je navodno bilo potvrđeno pri istrazi u slučaju „Reket“ kada su u mobilnom telefonu „Bokija 13“ navodno pronađeni eksplicitne fotografije, prepiska i dva video snimka sa političarem.

Za portal „A1 on“ (a1on.mk) su u makedosnkom tužilaštvu demantovali tu informaciju, navodeći da do sada nisu pronađene nikakve fotografije, niti video snimak „Bokija 13“ sa srpskim političarem.

Prošle sedmice je Krivični sud u Skoplju produžio za 30 dana pritvor dvojici osumnjičenih u istrazi u slučaju „Reket“ Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom, koji se u istražnom zatvoru u Skoplju nalaze od 15. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari