Dragan Đilas pozvao Ponoša da sve nesporazume rešavaju razgovorom, a ne prozivanjem u medijima 1foto FoNet Ana Paunković

Dragan Đilas, lider Slobode i pravde, reagovao je na izjavu Zdravka Ponoša, lidera stranke Srbija centar, o udruživanju opozicije, izrečenu u gostovanu na Nova S.

Ponoš je za Nova S, kako je preneo i naš portal, rekao između ostalog, da ne razume definisanje jedne kolone koju pominje lider SSP Dragan Đilas, a koja podrazumeva proevropske organizacije koje su u parlamentu i koje organizuju protest.

To je neki novi doprinos teoriji gde sad postoji levica, desnica, liberali, zeleni… ali i parlamentarni organizatori protesta. Ne razumem te Đilasove ideje još od mometa kad je skrenuo kod Albukerkija posle prošlih izbora i otišao na razgovor kod Vučića, rekao je Ponoš.

Đilas je na to reagovao pisanom izjavom koja glasi:

„Nijednom reči nisam, rekavši da je jedinstvena lista opozicije za beogradske izbore imperativ, pominjao samo stranke koje su tehnički organizatori protesta. To je u svom pitanju navela novinarka koja je radila intervju sa mnom. Pitanje je glasilo: “Da li je realno da na te izbore na jednoj listi izađu stranke koje su organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“?”

Iskreno me čudi kako gospodin Ponoš ovu činjenicu nije primetio, već je došao do zaključka kako svojom izjavom dajem doprinos političkoj teoriji. Da ne bi više bilo nesporazuma ovom prilikom preciziram da smatram da na toj listi treba da budu sve proevropske političke organizacije koje imaju podršku među građanima Beograda.

Neophodnost jedinstva i saradnje opozicionih stranaka je nešto u šta verujem i na mnogo primera sam pokazao da sam za tu ideju, kao i moji saradnici u SSP-u, spreman da žrtvujem interese stranke koju vodim. Takođe sam pokazao da nemam problem da sarađujem sa ljudima koji su me javno kritikovali, pa čak ni sa onima koji su pogazili sopstvena obećanja, kada je u pitanju viši interes.

Nikad ni o kome iz opozicije nisam rekao nijednu ružnu reč i trudiću se da tako bude i ubuduće. Zato pozivam gospodina Ponoša da, kao što je to praksa među opozicionim strankama bar poslednjih nekoliko meseci, sve eventualne nesporazume ubuduće rešavamo razgovorima, a ne prozivanjem u medijima“, navodi se u Đilasovoj pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari