Predsednik Demokratske stranke, Dragan Đilas učestvovao je na samitu Socijalističke internacionale, čiji je domaćin Socijalistička partija Portugala.

Đilas se učesnicima samita obratio u plenumu i tom prilikom predstavio situaciju u Srbiji, ekonomske i političke probleme sa kojima se zemlja suočava, kao i plan Demokratske stranke za izlazak iz krize, povećanje zaposlenosti i socijalno pravednije upravljanje državom, saopšteno je iz DS.

U odvojenom sastanku s predsednikom Internacionale Jorgosom Papandreuom i generalnim sekretarom Luisom Ajalom zaključeno je da bi saradnja DS i SI trebalo da se u budućem periodu pojača, kako bi demokrate uz podršku Internacionale i socijaldemokratskih partija uskoro preuzele odgovornost za vođenje Srbije.

Glavna tema samita SI, koji se održava u portugalskom gradu Kaskaisu, su pitanja posvećena stanju u svetskoj ekonomiji – vizija ekonomskog rasta, novih radnih mesta i održivog razvoja. Samit je okupio lidere i delegate 161 političke stranke članice Socijalističke internacionale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari