Đilas: Nije važno ko govori na kamionu već ko je iza tog kamiona

Ostavite komentar


  1. Gospodine Đilas, najvažnije je ŠTA SE PRIČA o srpskom nacionalnom interesu, imajući u vidu da dobar političar mora biti REALAN u cilju realizacije biološkog opstanka 7,7 miliona Srba na Balkanu. Zato je najvažnije da se 6 miliona Srba iz Srbije :
    1).teritorijalno UJEDINE sa milion Srba iz Srpske, i
    2).ekonomsko i kulturno POVEŽE sa 700.000 Srba u susednim državama (po 200.000 u Hrvatskoj i Crnoj gori, 100.000 na KiM, po 50.000 u Makedoniji i Federaciji BiH, po 30.000 u Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj,..) , koji moraju dobiti prava kao nacionalne manjine po standardima EU !
    Paralaleno sa realizacijom bioloških nacionalnih interesa, moraju se realizovati i ekonomski interesi , tj povezivanje sa tržištima država Jugoistočne Evrope, koja su nam najdostupnija, zbog malih TROŠKOVA TRANSPORTA i zbog sličnig mentaliteta i kulture !

    1. Slažem se, obzirom da nacionalne, verske i druge manjine imaju svoje stranke koje zastupaju i brane njihove interese,
      moramo i mi pravoslavni Srbi formulisati naše zahteve i izabrati ljude koji će zastupati naše interese, tradiciju, kulturu,….
      Naime , većina stranaka je nastala iz komunističko-internacionalnog šinjela , koji nije štitio interese pravoslavnih Srba (koji su ubedljiva većina u Srbiji) !

    2. SUROVA ISTINA za koju su odgovorne stranke i partije na vlasti od 1945. do danas, jer su sve nastale na temeljima antisrpske politike SKJ, koji su postavljeni na Drezedenskom kongresu 1928. uz podršku svih komunista evrope i hrvatskih klero-nacista.
      Dokaz : Kule na Bgd na vodi u obliku slova U , koje noću bezobrazno svetli kada se gleda sa Starog sajmišta (nacističkog logora u NDH) !

  2. Preko 1000 nastavnika i saradnika sa univeziteta u Srbiji podrzalo je demonstracije u cetrdesetak gradova u Srbiji.
    Prvi Srpski ustanak su podrzali osim vidjenijih ljudi u Srbiji intelektualci iz dijaspore (Bec, Budimpesta Trst…). Stvaranje Kraljevine SHS su poduprli intelektualci iz dijaspore. Upadljiv je nedostatak podrske sadasnje intelektualne elite koja je ovih godina veoma brojna u dijaspori. I danas kao i nekada akademska dijaspora je veoma jaka. Od Mejo klinike, preko top10 univerziteta od Havaja do Berklija i sve izmedju nalaze se nasi profesori i doktorandi. Cak iako nemaju nameru da se vrate iz razlicitih razloga njihova je patriotska duznost da podrze narod iz koga su ponikli.
    Stoga apelujem na nasu naucnu dijasporu da se oglasi.

  3. Problem je baš u političarima koji su tu, baš zbog njih ovi protesti neće uspeti

  4. Samo mi nije jasno šta ti tražiš iza kamiona? Imao si svoju priliku i ništa osim svog ličnog interesa te nije interesovalo?

  5. Da, da, Dragane, glumci, narkomani, glumci alkoholicari, a sto se tice titula, akademik, to je vec diskutabilno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.