Đilas o nalazima KRIK-a i aferi Mauricijus: Novinari i državni funkcioneri da objasne ko im je dao falsifikate 1foto FoNet Aleksandar Barda

Lider opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilas izjavio je danas da je na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.

Đilas je za Nova.rs tako reagovao na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje afere „Mauricijus“, preneo je taj portal.

Iza „afere Mauricijus“, odnosno tvrdnji provladinih medija i predstavnika vlasti da Đilas ima račune na tom ostrvu, stoji Izraelac Tal Hanan, koji se iz senke bavi nameštanjem izbora širom sveta tako što proizvodi lažne vesti i diskredituje protivnike klijenata, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Lider SSP je kazao da je ; „na osnovu tekstova koje danas objavljuju najugledniji evropski mediji i istraživačka mreža KRIK“ sada jasno da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega.

Kazao je da je u to, „na žalost, poverovao veliki broj ljudi“ , i to, kako je naveo, “ ne samo oni koji podržavaju režim Aleksandra Vučića nego i oni koji su protiv režima“.

Istakao je da je mnogo puta demantovao da poseduje račune i ofšor firme, da je ukrao stotine miliona evra, te da je ostavio Beograd pred bankrotstvom…

Kazao je da ga je „malo ko čuo“, te da je „pitanje i danas, kada su laži potvrđene, koliko će ljudi to čuti“.

„Sada je na novinarima i državnim funkcionerima koji su ove stvari govorili, mahali papirima, govorili kako su do papira došli istraživačkim novinarstvom da objasne ko im je zaista dao te falsifikate“, rekao je on.

Lider SSP je naveo i da bi se „u ozbiljnoj zemlji istražni organi bavili time ko je ove lažne papire naručio“ i ko je, kako je kazao, „sve to platio“.

„Srbija danas nije takva zemlja, ali sam siguran da će uskoro biti“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari