Đilas odgovorio Milici Đurđević Stamenkovski: Kurti i ja nismo na istoj strani, niti ćemo biti, ali Vučić i gospođa Zahvalnica jesu 1Foto: Print screen TV Nova

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde demantovao je navode da se u Skoplju video sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Skoplju.

Da će se Kurti i Đilas videti najavljivali su tabloidi u Srbiji, a liderka Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski reagovala je, kako je prenela Politika, na njihovo zajedničko učešće na panel diskusiji “Progresivne politike – odgovor na izazove zemalja Zapadnog Balkana” u Skoplju.

Ona je navela da se radi o krajnje neodgovornom postupku predsednika SSP, posebno imajući u vidu trenutak u kome se susret odigrava, odnosno par dana nakon diplomatske bitke u Savetu bezbednosti UN.

Đilas se povodom ove nejne izjave oglasio na društvenoj mreži Iks i napisao da Kurti i oni nisu na istoj strani, niti će ikada biti, ali da Vučić i gospođa Zahvalnica jesu.

“Sa Kurtijem se video Vučić (u Njujorku). Ja u Skoplju nisam video Kurtija, jer se nije pojavio na panelu. Ono što sam rekao je javnosti dostupno. Na temi Kosova rekao sam da je ključna reč pomirenje u regionu, pomenuo Deklaraciju o pomirenju SSP-a iz 2019.godine, izrazio žaljenje zbog poginulih u Banjskoj i srpske i albanske dece koja su ostala bez očeva. Založio se za normalizaciju odnosa u oblastima zdravstva, obrazovanja, kulture, privrede, sporta i osudio zabranu korišćenja dinara i to što Kurtijevi gradonačelnici na severu, izabrani sa 3% glasova, ne podnesu sami ostavke već ponižavaju Srbe terajući ih da potpisiju peticije za njihovu smenu i da se sprovodi referendum”, napisao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari