Đilas poručio Tadiću da neće odgovarati na njegove optužbe 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas reagovao je na izjavu lidera Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića koji je poručio da je lider SSP uništio opozicione redove.

U izjavi za Novu, Đilas je naglasio da ni ovoga puta neće odgovarati Borisu Tadiću na sve ono što je govorio o njemu.

„Godinu dana i više sam izložen napadima pojedinaca iz opozicije i neistinama koje iznose. Uglavnom su u pitanju pripadnici političkih organizacija koje nemaju dovoljno glasova da pređu ni ovaj umanjeni cenzus od 3 odsto. Nikada nisam odgovarao na isti način, jer smatram da bilo kakvi sukobi unutar opozicije utiču na odluku opozicionih birača da izađu na izbore, odnosno svaka rasprava samo koristi režimu. Od 2018. kada sam se vratio u politiku radim sve što je u mojoj moći da opozicione stranke budu što jedinstvenije i da oštrica kritike bude usmerena isključivo ka režimu. Trudiću se da se i ja i svi iz Stranke slobode i pravde i dalje ponašaju na isti način. Zato ni ovoga puta neću odgovarati Borisu Tadiću na sve što je o meni izgovorio“, zaključio je Đilas, u izjavi za Nova.rs.

Tadić je u emisiji „Među nama“ televiziji Nova govorio i o predsedniku Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koga je optužio da je „uništio opozicione redove“.

„Ne možete biti čovek koji će svako malo biti u saradnji sa vladajućim režimom i govoriti da ste pošteni, ne možete govoriti da su Dveri pre nekoliko godina bile stranka koja treba da učestvuje u zajedničkoj borbi protiv sistema, a danas kažete da su Dveri ekstremistička organizacija. To ne možete da radite… Pričam o Draganu Đilasu, koji je to direktno govorio i uništio opozicione redove“, rekao je Tadić.

„Mogli smo fantastično da se dogovorimo da nemamo besmislene bojkote lokalnih izbora, poništene su sve stranke koje su imale svoju infrastrukturu, a on (Đilas) pošto ima pare, gradio je svoju infrastrukturu i sada se hvali da je najveća stranka. To će sve da se promeni, ali su potrošene godine“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari