Đorđević (Oslobođenje): Vučić nastavlja izdajničku politiku, Rusija glavni zaštitnik Srbije u UN 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kazao je danas je odluka delegacije Srbije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da glasa za isključenje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava, pokazatelj da predsenik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja „izdajničku politiku“.

Đorđević je u pisanoj izjavi naveo da je Rusija glavni zaštitnik Srbije u UN, ne samo kao garant Rezolucije 1244, koja održava Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, već je to bila „i onda kada su neke zapadne zemlje želele da srpski narod zauvek označe kao genocidan“.

„I pored upozorenja Rusije da će glasanje za njeno isključenje iz UNHRC-a smatrati neprijateljskim činom koji će ugroziti bilateralne odnose, (Vučić) doneo je odluku da se po treći put u Ujedinjenim nacijama svrsta na stranu svojih zapadnih sponzora, čime je načinio novi korak ka uvođenju sankcija“, izjavio je danas Đorđević.

On je naveo da ga Vučićeve takve odluke ne iznenađuju jer je, prema njegovim rečima, jasno kako je on došao na vlast, ko ga je doveo i s kojim ciljem.

„Nije mi iznenađenje ni njegov besraman odnos prema našem najvažnijem spoljnopolitičkom partneru, godinama na to u razgovorima ukazujem svojim ruskim prijateljima i kolegama, a sada će to osetiti i narod u Srbiji. Cene gasa i goriva će otići u nebesa kao što neće biti izvoza poljoprivrednih i drugih proizvoda u Rusiju“, rekao je Đorđević.

Lider Oslobođenja je pozvao „sve rodoljubive snage“ da stanu u odbranu Rusije i iskažu bunt protiv ovakvih odluka srpskih vlasti.

„Mi smo ti koji se moramo suprotstaviti. Niko to ne očekuje ni od vlasti, jer su to ucenjeni ljudi kojima je na pameti samo dalje bogaćenje, ni od većeg dela opozicije, koja ćuti na ovakve poteze verovatno jer bi i sama činila isto na Vučićevom mestu, ili pak zato što je pod njegovom kontrolom, poput mnogih takozvanih desničara“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari