Đorđević (POKS): Vlast u Beogradu odložila sednicu jer ne može da formira "legalno kupljenu većinu" 1Foto: Facebook profil Vladimira Đorđevića

Potpredsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vladimir Đorđević izjavio je da je to što je vlast u Beogradu ponovo odložila konstitutivnu sednicu Skupštine grada pokazatelj njihove političke krize i nemogućnosti da formiraju ‘legalno kupljenu većinu’.

„Nedelja, 3. mart, za njih predstavlja potencijalnu slamku spasa, tako što neće ‘opet’ da se pojave“, istakao je Đorđević.

Dodao je da POKS, dosledno svojim obećanjima, ne želi da učestvuje u njihovom rijalitiju besmisla dok ne očiste biračke spiskove i oslobode medije.

„Pokrali su izbore u decembru, nemaju većinu, kupuju odbornike radi vlasti, no Beograd je spreman da ih razvlasti. U opoziciji se zna, jak sa jakim, a ovi u vlasti, moraju sa svakim. Pokret obnove Kraljevine Srbije i predstavnici koalicije NADA, ostaju pri svojim stavovima da se narodna volja mora ispoštovati, te da su novi izbori u Beogradu neupitni“, zaključio je Đorđević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zamolio izbornu listu oko Srpske napredne stranke (SNS) da se ide na nove izbore u Beogradu.

„Znam da imate većinu, ali bolje i izgubiti nego da se desi situacija iz 2008, kada su Demokratska stranka i socijalisti počilili izbornu krađu“, rekao je Vučić u obraćanju u Predsedništvu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari