Vučić zamolio: Važno je da se ide na nove izbore, bolje i da se izgubi vlast nego da se učestvuje u krađi 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je tokom današnjeg obraćanja u Predsedništvu Srbije da je važno da se ide na nove beogradske izbore, kako se ne bi učestvovalo u krađi, poput one koja je, naveo je, viđena 2008. godine.

Razgovarao je sa predstavnicima pobedničke liste u Beogradu – „Beograd ne sme da stane“ – Šapićem, Vučevićem i Brnabić.

„Moja molba je da razmotrite, da nam se ponovi ne 2008. godina i nelegitimno formiranje vlasti, naš narod bi rekao to je čist lopovluk kada su SPS i DS formirali vlast iako su socijalisti imali sporazum sa nekom drugom strankom“, rekao je on.

Naveo je da je važno da se ide na nove izbore, jer je bolje da se i izgubi vlast nego da se učestvuje u krađi koja je viđena 2008. godine.

Vučić je rekao da danas neće moći da prisustvuje Glavnom odboru SNS zbog sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Obranom.

 

Rekao je da je uputio poziv za konsultacije predstavnicima deset izbornih lista, a da je obavio sa predstavnicima šest lista. Sledeće nedelje će govoriti sa predstavnicima „Srbija ne sme da stane“ i SPS-a, te da NADA, Srbija protiv nasilja i SDA Sandžaka neće

Vučić je dodao da očekuje da ga u na konsultacijama naredne sedmice obaveste da imaju većinu.

Pozvao je Vladu Srbije da analizira temeljno preporuke ODIHR-a, da odmah krene u realizaciju u kratkom roku, ali da pokuša svih 25 preporuka da sprovede.

Posebno je istakao preporuke o glasanju osoba s invaliditetom.

Vučić je kasnije, odgovarajući na novinarska pitanja, da pretpostavlja i nada se da neće biti „pokušaja krađe izborne volje kao što je to učinjeno 2008. godine“.

Istakao je da imaju legalnu, ali nedovoljno legitimno većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari