Đorđević razgovarao sa novopostavljenim ambasadorom Crne Gore 1Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/MO

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa novopostavljenim ambasadorom Crne Gore Tarzanom Miloševićem, poželeo mu uspešan mandat u Srbiji sa željom da „tokom njegovog predanog rada“ doprinese unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštilo je danas to ministarstvo.

Đorđević je, kako se navodi, kazao da postoji korektna saradnja između institucije kojom rukovodi i Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, ali da ima prostora i za proširivanje saradnje.

On je upoznao ambasadora i sa budućim Zakonom o socijalnim kartama u Srbiji koji će podrazumevati uvođenje registra socijalnih osiguranika, sa ciljem smanjenja zloupotreba u raspodeli socijalne pomoći.

Đorđević je naveo da je Srbija posle 40 godina uložila novčana sredstva u obnovu Dečjeg odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošićima i predložio da dve zemlje bliže sarađuju, posebno kada je reč o radnim dozvolama i suzbijanjem sive ekonomije.

Ambasador Milošević je rekao da postoji dobra saradnja između dve zemlje kada je reč o oblastima koje su u nadležnosti resornog ministarstva i složio se sa Đorđevićem da se saradnja posebno učvrsti u domenu radnih dozvola.

Predložio je i da se u budućem periodu realizuju i projekti u oblasti prekogranične saradnje i evrointegracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari