Đorđević: Vulin bolje da angažuje policiju protiv kriminala nego što fabrikuje lažne vesti 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da taj pokret neće sprečavati izborni proces uprkos tome što izbore smatra nelegitimnim i nelegalnim i pozvao ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da ne fabrikuje lažne vesti.

„Tačno je da smo razmatrali akte gradjanske neposlušnosti i tačno je da nameštene izbore koje organizuje mafija u jednom nedemokratskom okruženju smatramo nelegitimnim“, rekao je Đorđević, u pisanoj izjavi, povodom Vulinove izjave da neke stranke i strani faktori nameravaju da spreče izbore.

Kako je Đordjević podsetio, pokret je „uzevši u obzir želju većine opozicije i građana da izadju na izbore, kao i kompleksnu medjunarodnu situaciju, odlučio da se ne meša u izborni proces i da je tu odluku je još ranije obelodanio“.

Đorđević je rekao da bi Vulinu bilo bolje da angažuje Ministartvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnu agenciju da „reše bujanje kriminala u zemlji, a ne da zloupotrebljava službe bezbednosti za špijuniranje opozicije i fabrikovanje lažnih afera“.

Posebno je kritikovao Vulinovu izjavu o stranom faktoru smatrajući da režim ovakve optužbe „ponovo koristi za diskreditaciju Ruske Federacije u srpskoj javnosti“.

„Podsetiću da su Vučićevi tabloidi još za proteste nakon izbora 2020. optuživali Rusiju. Vulin se tada javno raspravljao sa funkcionerkom Кremlja Marijom Zaharovom“, rekao je Đorđević.

On je naveo da vlast „laže i obmanjuju srpske glasače, predstavljajući se kao veliki rusofil, a već spremaju sankcije Moskvi posle izbora“, napominjući da je „Vulinova izjava samo deo tog plana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari