Đorđo Žujović: Sam protiv svih 1Foto: BETA/LUKA FILIPOVIC/DS)

„Iza organizacije Srbija 21 stoji Vladimir Beba Popović. To su njegovi ljudi, najbolji prijatelji, njegovi poslovni partneri, koji imaju direktne finansijske poslove zajedno sa njim.

Srbija 21 se predstavlja kao građanska demokratska opozicija, a zapravo je to koalicija koja je „napravljena u kabinetu Aleksandra Vučića“ i čiji su finansijeri Slobodan Homen, bivši funkcioner DS i Branislav Prostran, zamenik direktora SDPR-a“. Ovom konstatacijom bivši član Predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović izazvao je pravu malu buru na predizbornoj političkoj sceni Srbije, postajući preko noći poznat široj javnosti.

Pitanje koje se nameće je zbog čega je Žujović za svoju metu napada izabrao baš organizaciju koja u začetku. Žujović za Danas negira da je njegova partija imala bilo kakve neuspele razgovore sa Srbijom 21. „Reagovao sam na njihovu pojavu jer me po načinu rada asociraju na delovanje JUL-a nekada – na manjak pameti, višak bezobrazluka, licemerje i nepoznatog novca“, objašnjava Žujović, dodajući da je njegova lična odluka bila da izađe iz Predsedništva LDP, jer mu ne treba bilo kakav zaštita stranke.

Pre dve godine Žujović je takođe pokazao hrabrost kada je usred mitinga radikala u megafon povikao „Šešelj ratni zločinac i to cela Srbija treba da zna“. Doduše zbog toga je dobio nekoliko udaraca, a radikal koji ga je napao kažnjen je sa 30 000 dinara.

U LDP-u Žujović je od 2006. Bio je predsednik mladih LDP od 2011. do 2015. i asistent poslaničke grupe LDP. „Rođen sam 1987. godine. Ime sam dobio po babinom ocu, a čitav život sam proveo u Mirijevu. Završio sam Pravni fakultet. Nemam ženu, ni decu i nemam stalno zaposlenje“, objašnjava za Danas Žujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari