Đukanović o fotografiji sa Vučićem i Dahlanom: Nastala u kući predsednika Srbije 1Foto: Printscreen/N1

Crnogorski predsednik Milo Đukanović kazao je da je fotografija sa Vučićem i Dahlanom nastala kod predsednika Srbije u kući.

„U kući predsednika Vučića“, odgovorio je Đukanović na pitanje novinarke N1 Ivane Momčilović Odobašić gde je slika fotografisana.

Đukanović je rekao da ne može da se precizno seti koje godine je to bilo.

„Mislim da je predsednik Vučić upravo bio prešao na predsedničku dužnost, prethodno je bio u Vladi, potpredsednik pa predsednik. Ali to je bilo vreme kada bi se dogovorali da porazgovaramo…“, kaže Đukanović.

N1: O čemu?

Đukanović: O raznim političkim pitanjima. Pa, mnogo je pitanja bilo. Najmanje je tu bilo pitanja odnosa Srbije i Crne Gore jer su tada ti odnosi izgledali dobro. Bilo je više pitanja koja su se ticala ekonomskog i političkog razvoja i neke spoljnopolitičke saradnje. Ja sam, imajući u vidu dugi staž, imao više iskustva i saradnje sa određenim zemljama, sa određenim regijama itd. Trudio sam se da to svoje iskustvo podelim sa predsednikom Vučićem, računajući da od toga može biti samo dobro i Srbiji.

Prema rečima Đukanovića, Dahlan se tada zatekao u Beogradu.

„U jednoj fazi, ne u toku čitavog razgovora, kada smo predsednik Vučić i ja završili naše teme, onda nam se pridružio, popili smo piće…“, naveo je Đukanović.

N1: Jeste li govorili o nekim investicijama?

Đukanović: Mislim da je tada bilo govora o investicijama u Beogradu. Taj deo razgovora su vodili gospodin Dahlan, i ljudi koji su bili u društvu sa njim, sa predsednikom Vučićem. Ja sam bio kratko, porazgovarali malo o nekim zajedničkim domaćim temama i vratio sam se u Crnu Goru.

Đukanović je u intervjuu rekao i da „državna politika Srbije mora da prihvati da je Crna Gora nezavisna država koja ima pravo na izbor svog puta“.

„Da prestane sa ocenama, koje ste kao i ja puno puta pročitali, od strane predsednika Vučića kao ključna zamerka njegovom prethodniku Borisu Tadiću da je pustio Crnu Goru da ode. Crnu Goru nije niko puštao, Crna Gora je hiljadugodišnja država koja je svojom voljom ušla u drugu Jugoslaviju, bila njen deo sve do devedestih godina, ostala deo SRJ posle raspada SFRJ, koja je u datom trenutku odlučila da obnovi svoju nezavisnost i to je stvar naše volje“, rekao je Đukanović za N1.

N1: Idete li privatno u Beograd? Jeste li dolazili posle 2013. godine?

Đukanović: Kako ne. Sigurno nisam u poslednje dve godine, ali pre toga da. Imam prijatelje u Beogradu, Novom Sadu, imam porodicu…

Đukanović je dodao da, „koliko god se neki centri trudili da od njega naprave antisrbina“, da im to ne polazi za rukom.

„Nisam ni antisrbin, ni antihrvat, ja sam Crnogorac, čovek koji ima najbolje emocije prema svima koji žive u Crnoj Gori, prema svima iz našeg okruženja, prema svim ljudima generalno. Prema tome, zašto bih izbegavao Srbiju, zašto bih izbegavao Beograd? Ne pada mi na pamet“, istakao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.