Đukanović (SNS) o beogradskim izborima: Stranku možemo da nazovemo i Aleksandar Vučić 1Vladimir Đukanović, FoNet/Ognjen Stevanović

Predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović je večeras izrazio uverenje da će u Beogradu biti novih izbora, te odbacio zahtev da na izbornim listama ne budu imena onih koji nisu kandidati.

 

On je za Pink kazao „da opozicija ne može da ih natera da sklone ime Aleksandra Vučića sa liste“ a, kako je dodao,“ tako mogu i stranku da nazovu i to niko neće moći da im zameri“.

„Verujem da će biti izbora. To će biti novi izbori“, istakao je Đukanović, te pozvao građane da ne glasaju „za egzibicioniste, već za ozbiljne opcije“.

Prma negovim rečima, vlast može da prihvati zahtev da se potpisi podrške grdjana listama kandidata overavaju kod notara ili u sudu.

Inicijativa „Proglas“ nedavno je iznela je spisak minimalnih uslova za održavanje narednih izbornih procesa, a medju kojima je i da „u nazivu liste ne sme biti ime onoga ko nije kandidat“.

Ta inicijativa je navela da tu spada i „revizija postojećeg i sastavljanje tačnog biračkog spiska“, „održavanje svih preostalih izbora u isto vreme“, „overa potpisa za podršku kandidaturi samo kod notara i sudu“.

„Medijski pluralizam“ i „pravna i politička odgovornost za izborni inženjering“, takodje spada u „minimalnih uslova za održavanje narednih izbornih procea, saopšti su je 15. februara predstavnici ProGlasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari