Đukić na razgovoru sa radnicima firme "Keramika" iz Mladenovca: Uskoro saradnja između PUPS-a i udruženja 'Radnička akcija' 1Foto: PUPS

Predstavnici beogradskog i republičkog PUPS-a razgovarali su večeras sa radnicima firme „Keramika“ iz Mladenovca čije interese zastupa udruženje „Radnička akcija“.

Kako se navodi u saopštenju, tom prilikom postignut je dogovor da se problemi sa kojima se susreću radnici ove firme, u kojoj se po drugi put, u poslednjih osam godina sprovodi stečaj, prezentuju i u gradskoj i republičkog Skupštini ne bi li se na konstruktivan način pronašlo rešenje za 500 radnika preduzeća „Keramika“, čija je egizstencija ugrožena već više od deset godina.

Predsednik udruženja „Radnička akcija“ Avdo Čardžić rekao je da je njihova borba za egzistenciju i očuvanje fabrike „Keramika“ višegodišnja i da su im u toj borbi i nastojanju da fabrika ponovo proradi, pomagali i prijatelji poput Markovića i Đukića.

„U toku je stečajni postupak firme, odnosno sprovodi se bankrotstvo. Za razliku od prethodnog stečajnog postupka, sada je drugačija situacija, jer postoji Odbor poverilaca, koji apsolutno štiti interese svih stečajnih poverilaca. Odbor je do sada uspeo da spreči prodaju jednog dela imovine i da razreši bivšeg stečajnog upravnika“, naglasio je Čardžić.

Dodao je da ovde nije reč o praznim obećanjima, već da su dosadašnji rezultati zajedničke saradnje pokazatelj kome se može verovati. Ujedno pozvao je svih 19.000 članova udruženja da na izborima glasaju za predstavnike PUPS-a na listi broj 1.

Koordinator Gradskog odbora PUPS-a i nekadašnji gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić rekao je da se može očekivati uskoro potpisivanje memoranduma o saradnji između PUPS-a i udruženja ‘Radnička akcija“.

Đukić je istakao da je do sada skoro 60 udruženja tražilo pomoć PUPS-a jer je prepoznat kao neko ko brine, ne samo o penzionerima, već i o poljoprivrednicima i proleterima. Uostalom, da bi neko postao penzioner, dodao je on, taj neko pre toga mora biti poljoprivrednik ili proleter.

Dragan Marković Markoni poslanik Narodne skupštine rekao je da razume probleme radnika i da će ako bude opet izabran za narodnog poslanika zalagati se da radnici uz njegovu pomoć prezentuju na najbolji način probleme sa kojima se suočavaju. „Naš cilj je da ostvarimo bolje rezultate kroz zajedničko delovanje i političara i radnika kako bi ostvarili pravičan cilj“, naglasio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari