PUPS: Penzioneri očekuju da penzije prate rast plata 1Foto: Stanislav Milojković

Penzioneri Beograda očekuju da penzije prate rast zarada, izjavila je u Lazarevcu prva na listi Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) za gradske izbore Ružica Belanović, saopštio je danas PUPS.

U saopštenju je navedeno da je Belanović, predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda, to navela u ime svih 125.000 članova te organizacije.

„Dajemo punu podršku predsedniku PUPS-a Milanu Krkobabiću i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću u nastojanjima da se položaj penzionera u Beogradu i Srbiji popravlja iz dana u dan“, rekla je ona.

Na skupu je istaknuto da „tekovine PUPS-a koje se odnose na penzionere Grada Beograda, a pre svega besplatan gradski prevoz za starije od 65 godina, zaštitni znak PUPS-a, moraju sačuvati“.

Ukazano je da građani stariji od 65 godina koji nemaju penziju ni bilo koja druga primanja, „željno iščekuju da se realizuje predlog lidera PUPS-a o uvođenju socijalne garantovane penzije“.

Koordinator Gradskog odbora PUPS-a i bivši gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, rekao je da su „tekovine te partije polazište za poboljšanje položaja penzionera“.

Po njegovim rečima, pored besplatnog gradskog prevoza za sve starije od 65 godina, tu spadaju 13. penzija, opštinski klubovi za penzionere, dnevni centri za najstarije, adekvatan broj gerontodomaćica.

Skup je održan u organizaciji Opštinskog odbora PUPS-a Lazarevac i Udruženja penzionera opštine Lazarevac, a na skupu je govorio i predsednik Opštinskog odbora PUPS-a Lazarevac, Darko Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari