Đurđević Stamenkovski: Cilj predloga za Kosovo je da Srbija pristane na državni nestanak 1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

Predsednica stranke Zavetnici i poslanica u Skupštini Srbije Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da francusko-nemački predlog za rešenje kosovskog pitanja ima za cilj da dovrši proces započet Briselskim sporazumom uz pristanak Srbije na njen „državni i kulturološki nestanak“.

„Sadržaj je isti, samo je celofan drugačiji. Briselski sporazum je temeljno razvlastio Srbiju na Kosmetu, a našem narodu nije doneo bilo kakvo poboljšanje položaja“, rekla je Đurđević Stamenkovski za današnje Večernje novosti.

Prema njenim rečima, niko nema mandat da učini tako nešto, ističući da je Beograd u dosadašnjem toku pregovora s Prištinom bio konstruktivan, „najčašće na svoju štetu“.

„Medjutim, očigledno je da druga strana i njeni sufleri iz inostranstva u potpunosti ignorišu činjenicu da Kosovo i Metohiju kao sastavni deo Srbije priznaje većina članica UN i da ne postoji nijedan medjunarodni pravni dokument kojim se to osporava. Priština ne može da dobije stolicu u UN bez saglasnosti Srbije“, kazala je ona.

Kako je ocenila, konsenzus ne postoji ni u samoj Evropskoj uniji oko zahteva za članstvo koji je podnela Priština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari