"Nisam zaboravila Milicu izdajnicu": Đurđević Stamenkovski na Hepiju rekla da ne može svoju taštinu staviti ispred državnih interesa 1foto FoNet Zoran Mrđa

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica vanparlamentarne Srpske stranke Zavetnici, rekla je za TV Hepi da treba staviti po strani političke razlike zarad države, te da nije zaboravila optužbe da je „Milica izdajnica“, ali da ne može svoju taštinu stavljati iznad državnih interesa.

Đurđević Stamenkovski navela je da istorijat sukoba Zavetnika i SNS nije mali i da su to stvari koje će ostati zabeležene i u stenografskim beleškama Skupštine.

„Bilo je neprijatnosti, crtali su mi albansko keče iznad glave, pisali su grafite da sam Milica izdajnica. To je bila politička borba ispod pojasa, ja je nisam zaboravila, ali ona ne opredeljuje moj politički put. Politika ne ostavlja mogućnost da imamo svoja osećanja mimo onoga što su potrebe naše zemlje. Mnogi su pokušali da me uvrede, ne ljutim se, to je deo političke arene i treba da radimo da se takve stvari ne dešavaju“, rekla je ona.

Predsednica Zavetnika navela je da „danas naša zemlja nema takav luksuz da trpi naše političke razlike“.

„Ovo je vreme kada treba da radimo na onome što nas spaja. Naša zemlja je u opasnosti i suočena je sa pritiscima spolja i iz unutra. Kakav bi ja bio čovek, da li bih bila dobra majka i dobra ćerka kada bih svoju taštinu stavila iznad državnih i nacionalnih interesa“, poručila je.

Bivša poslanica rekla je da kada bi se rodio onaj ko bi bio spreman da stavi potpis na priznanje Kosova šta je smisao i njene i borbe generacija koje su se protiv toga borile.

„Šta će meni fotelja da budem u pačijoj školi briselskih pomagača?“, rekla je ona.

Ona kaže da je tražila da se odbaci francusko-nemački plan po cenu da Zavetnici prestanu da postoje.

Rekla je da podržava udruživanje državotvornih stranaka, te da pozdravlja prevazilaženje političkih razlika

Okupljanje bi trebalo da se desi oko, smatra, tri tačke – očuvanja ustavnog poretka i suvereniteta Srbije, izradu nacionalne strategije za spas naše porodice i demografije i protiv odliva stanovnitšva i podrške Srbima u regionu.

Ona je napomenula da nikada nije upoznala predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, te da sa njim nikada nisu želeli da fomiraju vlast.

„Mi u tom jatu političkom nikada nismo želeli da budemo“, poručila je.

Naša kritika prema aktuelnoj vlasti je bila podstaknuta time da je vlast previše popustala pred zahtevima Brisela, a prozapadna opozicija smatra da to popuštanje mora ići „brže, bolje i jače“, navela je.

„Imamo ofanzivan, u pokretu, projekat Velike Albanije“, navela je ona, dodavši da svako ko to jasno i glasno ne osudi saveznik je kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

„Ne možete uzviknuti da je Vučić diktator, a ne reći da je Aljbin Kurti terorista“, navela je ona.

Rekla je da oni koji u Briselu govore loše o svojoj zemlji mogu se staviti u red onih koji imaju „antidržavne stavove“ i „potkopavaju sopstvenu državu“.

Đurđević Stamenkovski rekla je da nisu učestvovali na protestima „Srbija protiv nasilja“, započetim zbog odgovornosti vlasti za dva masovna ubistva u Srbiji prošle godine, rekavši da

Ona je dodala da su reakcije na vest da je učenik u OŠ „Vladislav Ribnikar“ prošle sedmice doneo nož bile u pravcu toga da je kriva vlast.

Tragedija u Ribnikaru je, kaže, nezapamćena.

„Treba neko da razmisli da li čini greh ako takvu stvar politizuje“, rekla je predsednica Zavetnica.

Na konstataciju Milomira Marića, urednika Hepi TV, da je to svetogrđe, ona se složila.

Nakon izbornog neuspeha u sklopu koalicije sa Dverima, počele su različite spekulacije o ulasku Đurđević Stamenkovski u Vladu Srbije, a stranke čija je predsednica u Pokret za narod i državu čije je formiranje najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić. Predsenica Zavetnika navela je ranije da je ovaj Pokret nova vrednost na srpskoj političkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari