Đurđević Stamenkovski: Konkurs za državotvornu opoziciju raspisan na sednici parlamenta o Kosovu 1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

“Konkurs za lovce na državotvornu opoziciju raspisan je na skupštinskoj sednici o Kosmetu. Svojim izlaganjem predsednik je signalizirao svojim pristalicama da meta više nije liberalno-leva opcija, već da treba da napune šaržere za sve nas koji branimo stavove većinske Srbije i ustavni poredak”, kaže za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba Zavetnici, komentarišući izjavu predsednika Srbije da je opozicija na desnici lažna, da su bubnjati besmila i da bi Srbija bila najsrećnija ako bi oni ostali u zapećku.

Na pitanje šta su razlozi zbog kojih je predsednik države odjednom promenio stav prema desnici i počeo da tvrdi da su oni opasnost po opstanak Srbije, Đurđević Stamenkovski kaže da je posle izbora usledilo pregrupisavanje na srpskoj političkoj sceni.

“Dojučerašnji ljuti protivnici vlasti postali su omiljeni opozicionari, koji „razumeju tešku poziciju“ sa kojom se Srbija suočava i koja treba da nas navede na zaključak da je predaja južne srpske pokrajine, ne samo nužna, već i poželjna. Mislim da bi predsednik republike trebalo makar da nam bude zahvalan na sloganu „Svoji na svome“, koji je očito prisvojio, pa ga svakodnevno koristi. Time bi pokazao intelektualno poštenje”, kaže sagovornica Danasa, koja nije želela da komentariše Vučićevu izjavu da su među desničarima neobrazovani ili poluobrazovni ljudi i kako to da sada on lepi etikete drugima, a smetalo mu je što njegove pristalice nazivaju sendvičarima i plagijatorima diploma.

 

 

Upitana kako gleda na tvrdnje predsednika države da su se upravo neke desničarske stranke uoči prajda sretale sa američkim predsednikom tajno i u tajnim rezidencijama, šefica poslaničkog kluba Zavetnici kaže da se njena stranka nije prepoznala u Vučićevoj izjavi .

“ Nismo se prepoznali u delu izjave predsednika Srbije u kojoj spominje nekakve desničare koji idu na kanabe kod stranih ambasadora, pa ne vidim potrebu za replikom, ali indikativno je da su učestali napadi na desnicu praćeni izbacivanjem stiha „Kosovo je duša Srbije“ iz pesme koja je izvođena na državnoj ceremoniji”, zaključuje Đurđevoć Stamenkovski.

Govoreći o subotnjim događajima i Evropajdu predsednik Srbije negirao je pojedine tvrdnje da ga je je u održavanje šetnje ubedio američki ambasador Kristofer Hil .

“Mogao bi sve te koji tako govore da nazovem bedni lažovi, ali mi funkcija ne dozviljava. To su kvazi desničari, bez obrazovanja, ili minimalnog obrazovanja. Sa Hilom smo razgovarali o KiM najduže,ali i o energetskoj krizi. Tek kad smo završavali razgovor, pitao sam kakve su mu aktivnosti, da li ide u Pranjane ili na Prajd . Rekao je da još nije doneo odluku da li će ispred Ustavnog suda. Lažni desničari su znači opet obmanuli javnost. To su sve bubnjari besmisla . To sam i pokazao u skupštini tokom rasprave o KiM, rekao je Vučić i dodao da su neki od tih desničara išli na tajne sastanje sa Hilom i tajne rezidencije i da odatle stiže autoprojekcija.

Pojasnio je i da njemu ni jedan ambasador ne može da naredi,ali da je zadovoljan što je obezbeđena sigurnost, ali da će svi i oni koji su kršili moral i koji su kršili zakone morati da odgovaraju .

 

“ Važan je put pred nama da sačuvamo normanost prostojnost, stabilnost i nacionalbe interese “, poručio je Vučić iz Njujorka, napominjući da je o takvoj Srbiji nedavno govorio. Rekao je i da će Srbija biti najsrećnija kada oni iz opozicije, koji se trenutno svađaju ko je njegov igrač, ostanu duboko u zapećku, a normalna Srbija se dalje razvijala.

Na pitanje ko je njegov igrač, pošto su se lideri opozicije u nedavnoj tv emisiji međusobno tako optuživali, Vučić je za tv Pink iz Njujorka odgovorio:“Svi su oni moji, ali građani, pošto sam predsednik“.

„U političkom smislu daleko im lepa kuća i jednima i drugima. Biće najsrećnija Srbija da oni ostanu u dubokom zapećku, a da normalna Srbija napreduje. Svima njima je jedino zajedničko da govore sladostrasno „Mrzimo Vučića“. Ja sa tim nemam porblem, ali imam problem da bi posledice njihove vladavine bile katastrofalne. Zato moramo da insistiramo na očuvanju pristojnosti, bezebdnosti svakog građanina“, zaključio je Vučić iz Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari