Obradović: Kao nekada Nebojšu Stefanovića, Vučić je sada prigrlio Borka i Pavla 1Izvor: FoNet Aleksandar Barda

“Jedini ko se sastajao sa američkim ambasadorom je predsednik države Aleksandar Vučić”, kaže za Danas Boško Obradović, lider Pokreta Dveri negirajući tako predsednikove tvrdnje da se” lažna desničarska opozicija” daleko od očiju javnosti sastajala sa Kristoferom Hilom i to u tajnim rezidencijma. Lider Dveri negira i da je on Vučićev igrač i napominje da Vučić sada privija na grudi Borja Stefanovića i pavla Grbovića , kao nekada Nebojšu Stefanovića.

Lider Dveri i argumentuje da se nakon sastanka Vučić – Kristofer Hil i nakon pritisaka iz EU i NATO država, predsednicaVlade u tehničkom mandatu Ana Brnabić učinila je krivično delo i pozvala na zabranjenu gej paradu, suprotno odluci MUP-a i Upravnog suda.

“I suprotno obećanju predsednika Vučića da će gej parada ostati zabranjena makar ga zvao lično Bajden. Kompletna javnost se uverila da aktuelna vlast sluša naređenja iz zapadnih ambasada u Beogradu i to sada ne mogu da sakriju ni režimski mediji koji su se rastrčali da objasne građanima da to nije to što svi vide”, navodi Obradović. .

Komentarošući poruku predsednika države, poslatu čak iz Njujorka , da su lažni opozicioni desničari zapravo bubnjari besmisla, lider Dveri kaže da je jasno da Vučić ima problem sa narastajućom desnicom.

“Poseban problem za vlast je što patriotska opozicija, oličena u Srpskom pokretu Dveri i Patriotskom bloku, Srpskoj stranci Zavetnici i Srpskoj koaliciji NADA, svakoga dana dobija sve veću podršku javnosti. Vlast u nama vidi najveću opasnost i konkurenciju, i jedinu pravu opoziciju, jer se sa prozapadnom opozicijom već složila oko podrške Evroprajdu” , napominje sagovornik Danasa.

On podseća da su svi mogli da vide i na skupštinskoj sednici o KiM kako najveće oštrice napada vlasti idu ka desnici.

“Vučić – kao nekada Nebojšu Stefanovića – sada privija na grudi Borka Stefanovića i Pavla Grbovića, sa kojima se sve razume. Sadašnja i bivša vlast ponovo su jedno, a patriotska opozicija kao treći put postaje jedina prava alternativa za budućnost, poručuje Obradović.

Govoreći o subotnjim događajima i Evropajdu predsednik Srbije negirao je pojedine tvrdnje da ga je je u održavanje šetnje ubedio američki ambasador Kristofer Hil .

“Mogao bi sve te koji tako govore da nazovem bedni lažovi, ali mi funkcija ne dozviljava. To su kvazi desničari, bez obrazovanja, ili minimalnog obrazovanja. Sa Hilom smo razgovarali o KiM najduže,ali i o energetskoj krizi. Tek kad smo završavali razgovor, pitao sam kakve su mu aktivnosti, da li ide u Pranjane ili na Prajd . Rekao je da još nije doneo odluku da li će ispred Ustavnog suda. Lažni desničari su znači opet obmanuli javnost. To su sve bubnjari besmisla . To sam i pokazao u skupštini tokom rasprave o KiM, rekao je Vučić i dodao da su neki od tih desničara išli na tajne sastanje sa Hilom i tajne rezidencije i da odatle stiže autoprojekcija.

Pojasnio je i da njemu ni jedan ambasador ne može da naredi,ali da je zadovoljan što je obezbeđena sigurnost, ali da će svi i oni koji su kršili moral i koji su kršili zakone morati da odgovaraju .

“ Važan je put pred nama da sačuvamo normanost prostojnost, stabilnost i nacionalbe interese “, poručio je Vučić iz Njujorka, napominjući da je o takvoj Srbiji nedavno govorio. Rekao je i da će Srbija biti najsrećnija kada oni iz opozicije, koji se trenutno svađaju ko je njegov igrač, ostanu duboko u zapećku, a normalna Srbija se dalje razvijala.

Na pitanje ko je njegov igrač, pošto su se lideri opozicije u nedavnoj tv emisiji međusobno tako optuživali, Vučić je za tv Pink iz Njujorka odgovorio:“Svi su oni moji, ali građani, pošto sam predsednik“.

 

„U političkom smislu daleko im lepa kuća i jednima i drugima. Biće najsrećnija Srbija da oni ostanu u dubokom zapećku, a da normalna Srbija napreduje. Svima njima je jedino zajedničko da govore sladostrasno „Mrzimo Vučića“. Ja sa tim nemam porblem, ali imam problem da bi posledice njihove vladavine bile katastrofalne. Zato moramo da insistiramo na očuvanju pristojnosti, bezebdnosti svakog građanina“, zaključio je Vučić iz Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari