Đurđević Stamenkovski: Opada rejting Vučića 1Foto: Screenshot/N1

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da rejting predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića opada iz sata u sat i da zato čitavu Srbiju „zasipaju skaradnim plakatima“ protiv lidera četiri patriotske opozicione parlamentarne stranke, koje se protive potpisivanju francusko-nemačkog sporazuma.

Đurđević je, na konferenciji za novinare lidera „patriotske opozicije“ ispred hrama Svetog Save u Beogradu, rekla da su te plakate lepili članovi, pa čak i funkcioneri SNS, koji su Vučiću „topovsko meso“ i služe mu za obračun s političkim protivnicima, a koje će kasnije odbaciti kao krpe.

Plakati su nam crtanje mete na čelu. Cela pristojna Srbija je zgrožena. Nema nikakve dileme da članovi SNS stoje iza toga. Boga se ne boje i ljudi se ne stide, ocenila je Đurđević, i dodala da besprizorna hajka na „patriotku opoziciju“ tek predstoji.

Najavljujući protestni skup „patriotskih i rodoljubivih snaga“ za odbranu Kosova u sastavu Srbije u petak u 18:00, lider Dveri Boško Obradović pozvao je sve građane Srbije, stranke, udruženja, porodične ljude, patriote i domaćine da pokažu koliko im je stalo do opstanka Kosova u Srbiji, i da to urade u zajedničkoj šertnji od Hrama do zgrade u kojoj je kabinet predserdnika Srbije.

On je naglasio da je skup nadstranački, učestvovaće mnoge javne ličnosti, a sa njega će biti upućena poruka upozorenja vlasti da nemaju pravo da prihvate francusko-nemački predlog sporazuma o Kosovu, jer je to ultzimatum.

Obradović je napomenuo i da imaju informacije da će vlast da pošalje svoje ljude, provokatore, da izazivaju incidente, ali da će njihova redarska služba to odmah da prijavljuje policiji.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da se plaši da država u narednom periodu ide ka nestabilnosti, zbog Vučićevog prihvatanja sporazuma o Kosovu, a to pokazuje činjenica da ovih dana tenzije u društvu rastu.

Kad dođete u ovakvu situaciju, jedino legitimno, mirno i demokratsko rešenje jeste raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima. Ne postoji drugo racionalno rešenje, zaključio je Jovanović.

Predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Vojislav Mihailović je pozvao sve građane da dođu ispred hrama Svetog Save 17. marta, jer se „Srbija uvek borila za nezavisnost i slobodu“, i sigurno će se i ovog puta izboriti za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari