Desni blok u kampanji na jugu Srbije traži izbore na svim nivoima 1Dveri Printskrin Instagram

Istog vikenda kada je i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, obilazio jug Srbije, to su činili i predstavnici parlametarnih desnih stranaka i desne javnosti, samo u drugim gradovima – Prokuplje, Vlasotince, Lebane i Leskovac, gde su održali veliki skup.

Desni blok je na društvene mreže postavio i spot u kome mladi ljudi simbolično cepaju papir sa evropskim sporazumom o Kosovu.

Kako je objavio portal Jugpres Novi DSS, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri, na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra održali su 12. marta miting-tribinu „Ne kapitulaciji“.

Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić poručio da je ova koalicija pogodila u srce laži, gde najviše boli, a to je kad lopova uhvatite da krade, a lažova u laži.

Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli, rekao da smo kao narod u suštinskom smislu rođeni na Kosovu, pa čak i ako nemamo direktne veze sa Kosovom.

Vukadinović je rekao da je po istraživanjima NSPM preko 80 odsto građana protiv uvođenja sankcija Rusiji, a preko 85 odsto je protiv prihvatanja direktrnog ili indirektnog priznanja nezavisnosti Kosova.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je Vučićevu najavu formiranja Narodnog pokreta kao drskost.

„Imamo i pitanje s kim će Vučić da pravi taj pokret? Već su se neki prepoznali, slično se sličnom raduje. Ko je podržao sporazum? Sve veliki Srbi: Dragan Šutanovac, Nataša Kandić, Sonja Biserko, Vesna Pešić, Vuk Drašković… Da ne nabrajam dalje, ovo su novi koalicioni partneri Aleksandra Vučića. Oni jedino brane nezavisnost Kosova i Metohije, a mi ćemo to da sprečimo“, poručio je Jovanović.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da ova koalicija kroz Srbiju pronosi tri zahteva.

Prvi je da se odamh i u celosti odbaci francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo kao nedopostuvi čin kapitulacije i izdaje.

Drugi je da Aleksandar Vučić, „rušitelj ustavnog poretka i onaj koji je spreman da podržava nezavisno Kosovo i Veliku Albaniju i pristaje na zapadne ultimatume kako bi opsao na vlasti“, podnese ostavku.

I pod tri da idemo na vanredne parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore, pa na njima neka Srpska napredna stranka kandiduje kapitulaciju i izdaju, neka pred građanimna izađu i javno kažu da su za priznanje lažne države Kosovo, da priznaju njihove pasoše, dokumenta i njihov teritorijalni integirtet i suverenitet, naveo je Obradović.

Na skupu su govorili i potpredsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Ljubinko Đurović i član predsedništva Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Časlav Koprivica.

Sa skupa je upućen i poziv svim građanima da dođu na veliki skup u Beogradu, 17. marta u 18 časova, na platou ispred Hrama Svetog Save, odakle će se se „zatražiti ostavka vrhovnog vođe i raspisivanje parlamentarnih, predsedničkih i lokalnih izbora“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Јовановић (@milosnovidss)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari