Vučić iz Vranja: Položio sam zakletvu na Ustav i Miroslavljevo jevanđelje, neću priznati nezavisnost KiM 1Foto: Printscreen/Pink

Od ranih jutarnjih sati u Vranje su pristizali autobusi sa građanima iz Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih opština juga Srbije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je obraćanje oko 11.20 časova.

„Geopolitička situacija u svetu se promenila drastičnije nego prilikom pada Berlinskog zida, samo se neki kod nas prave da ne vide koliko je teška pozicija Srbije… To je nepodnošljiva doza lakoće kojom bi državu razorili za nedelju dana. Oni ne znaju ni šta država znači“, kazao je predsednik.

Kako objašnjava, to sa sobom nosi mnogo teže odluke.

„Naša prva obaveza je da čuvamo Srbiju, druga da čuvamo nacionalne interese, i treća da čuvamo mir i stabilnost. U Vranju nam se rodilo 620 dece, a umrlo preko 1.000 ljudi. Za koga gradimo puteve, obnavljamo muzej“, kaže Vučić.

On napominje da neće priznati Kosovo, i da je zakletvu položio na Ustav i na Miroslavljevo jevanđelje.

„Znam na šta sam položio zakletvu, na Ustav Srbije i na Miroslavljevo jevanđelje. Ja da budem onaj koji će da im potpisuje nezavisnost Kosova i Metohije neću! Nema predaje, nećemo priznati nezavisnost ni faktički, ni de jure“, rekao je Vučić.

Takođe, i ovom prilikom govorio je o daljim planovima i ulaganjima.

„Nije da nismo ništa uradili u Pčinjskom okrugu, ali ćemo nastaviti sa ulaganjima, u ovaj ali i Jablanički i Toplički okrug“, rekao je u svom obraćanju građanima ispred Sportske hale u Vranju koji nisu mogli da uđu unutra gde se nalazi oko pet hiljada građana.

„Rekonstruisaćemo prugu od Niša do Preševa, izgraditi stadion da 8.700 mesta i zatvoreni bazen u Vranju, obnoviti školu „Dositej Obradović“ i otvoriti Centar za prirodne izuzetnosti gde ćemladi dobiti posao“, rekao Vučić, prekodan skandiranjem „Aco Srbine, Aco Srbine“.

Vučić je najavio novo povećanje penzija i junu i istakao „da neće biti ni predaje, ni izdaje ni kapitulacije već borbe za Srbiju i Kosovo“.

Nakon posete Vranju, Vučić turneju po jugu Srbije nastavlja obilaskom Bujanovca, Trgovišta i Bosilegrad, a završava na Vlasinskom jezeru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je formiranje Narodnog pokreta za državu, a u obilazak opština krenuo je od Vranja gde je danas održan veliki miting u Sportskoj hali. Na sednici GO SNS najavio da će se potruditi u narednih godinu dana da obiđe svaku opštinu u Srbiji, a naveo je i da se nada da će moći i da ode na KiM.

Uoči dolaska predsednika na jug Srbije, u Vranju su bili visoki funkcioneri SNS-a Darko Glišić i Dragan Stevanović, koji su razgovarali sa predstavnicima svih odbora o organizaciji mitinga podrške.

Predsedništvo i Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) u petak su, kako je saopšteno, jednoglasno podržali predlog Aleksandra Vučića za formiranje narodnog pokreta za državu, a Vučić je rekao da nije isključeno da će taj pokret učestvovati na narednim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari