Đurđević Stamenkovski zakazala hitnu sednicu skupštinskog Odbora za KiM 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Predsednica Srpske stranke Zavetnici, poslanik Milica Đurđević Stamenkovski, saopštila je da je kao zamenik predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju iskoristila pravo koje joj pruža Poslovnik Narodne skupštine i zakazala hitnu sednicu odbora.

Đurđević Stamenkovski je kazala agenciji Beta da je u proteklih mesec dana trećina narodnih poslanika članova Odbora tražila hitno zakazivanje sednice povodom pregovora u Briselu i Ohridu, ali da je predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun odbio sve podnete zahteve. ;

„Podsećam javnost da od početka ove godine nije sazvana nijedna sednica Odbora za KiM, iako su održana već tri sastanka na kojima je razgovarano o primeni francusko-nemačkog ultimatuma. Gospodin Drecun namerno opstruiše rad Odbora i sprečava narodnim poslanicima da se izjasne o posledicama prihvatanja sporazuma kojima se narušava Ustav i trajno razvlašćuje država Srbija na KiM“, istakla je Đurđević Stamenkovski. ;

Dodala je da predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun odbija da primenjuje Poslovnik Narodne skupštine s namerom da po „svaku cenu“ spreči skupštinsku raspravu o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.

„Moja je dužnost kao njegovog zamenika da insistiram na poštovanju Ustava i Poslovnika“, rekla je predsednica Zavetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari