Đurić:  Borba za ljude na Kosovu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Došlo je vreme da iz Beograda uputimo jasnu poruku da je naša borba za Kosovo borba za ljude, da naš narod tu i opstane, rekao je danas direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, posle sastanka sa grupom Srba sa Kosova.

On je naveo da je to politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ove Vlade.

Oni su država Srbija na Kosovu, rekao je Đurić, pokazujući na ljude koji su bili sa njim na konferenciji za novinare, u zgradi Vlade, za koje je rečeno da im je pružena pomoć posle nedavnog susreta sa Vučićem u Lepljem selu.

Đurić je rekao da se posle tog susreta pokrenuo „talas solidarnosti“ tako da su se iz čitave Srbije javili da pomognu Srbima na Kosovu desetine preduzeća, brojni pojedinci, bogati ali i „obični ljudi da odvoje iz svog obora, štale po neko grlo“.

To pokazuje da srpsko srce još uvek kuca jednim istim ritmom, da Srbija još uvek diše i živi za svoj narod na Kosovu i da nećemo odustati da budemo jedno i zajedno i da nećemo odustati od našeg prava da budemo svoji na svome tamo gde smo to oduvek bili, rekao je Đurić.

Đurić je rekao da je urađena „planina posla“ kojima su rešeni problemi i, pominjući period od tri godine, naveo da je izgrađeno i predato srpskom narodu na Kosovu 888 stanova i kuća, da je izgrađen vrtić, a njih sedam renovirano i 17 opremljeno, da su izgrađene dve škole, 16 renovirano, kao i drugo.

Ove godine udostručićemo pomoć i borbu za opstanak našeg naroda na Kosovu, rekao je Đurić.

Kao poduhvate na kojima se ubrzano radi, on je pomenuo Sunčanu dolinu, na severu Kosova, za hiljadu i po povratnika, koji će tu moći da žive u svim potrebnim uslovima.

Ove godine pet puta ćemo više uložiti nego u prethodnom periodu kao podršku poljoprivrednicima, kako bi srpski seljak na Kosovu mogao dobro i bogato da živi od svog rada, rekao je Đurić, navodeći da će se nastaviti da izgradnom puteva, škola i raznim vidovima pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari