Đurić o Novom Brdu: Je li sledeće postavljanje albanskih orlova umesto krstova na manastirima?

Ostavite komentar


  1. Prije „Drenjeg vijeka“ bilo je nekoliko prijasnjih vjekova. U tim vjekovima tvoji preci nijesu ni znali gdje je Kosovo i Novo Brdo. To je sve bilo albansko, a i manastiri i crvkve su pripadale albanskim hriscanima. Nemoj, molit te, da se ponasas kao Amfilohioje Radovic sa crkvama u Sasu (Svacu). Mozda si njegov ucenik? Ovo sto ja kazem potvrdjuju mnogi srpski arkelolozi i istoricari.

    1. Škrelji@, nadam se da u svoje lazi ni sam ne verujes?
      Pogledaj Turske poreske knjige koliko je, i gde, bilo Arnauta na Balkanu kad su Osmanlije porobile Balkan. Nema, zanemarljivo mali broj, uglavnom na jugu danasnje Albanije – naspram Italije, odakle ste pristizali od 1043. Arnauti gradili manastire, budalastina koju ste izmislili pre neku godinu!
      Pa i jezik ste izmislili „daleke“ 1979. – manje od godinu pre Brozove smrti. Za osnovu uzeli Toskanski dijalekt – a Toskana, „znaju i Srpski arKeolozi“, je negde blizu Pristine???
      Ljubili ste cizme svih okupatora kroz istoriju u zadnih sto-dvesta godina: baba Musoljini, baba Hitljer, baba Kljinton; jaki samo kad vas je deset na jednog; dosli sa Sicilije (Scipije) i svoju „Albaniju“ zovete slicno – Šćiprija!
      Lazi sebe, ostali znamo sve – pri novom „mesanju karata“ – sve ce vam se naplatiti…

      1. Ljubio si ti Putina i njegove cizme ali nikakve vajde nisi imao
        To sto znas istoriju okaci macki u rep nisi sposoban ni da je izmisljas zato pitaj nekog osnovca ko je ziveo na ovim prostorima ko je autokton narod kad ste se vi naselili u VI veku

  2. Само им дајите идеје. За њих ништа није довољно апсурдно да не пробају. Имају савршену сигурност да шта год пробају једина реакција ове власти биће празна прича. Зато им не треба давати ни блесаве идеје.

  3. Pa i u Nisu, koji je bio Rimski grad stoji Srpska zastava, kakve to veze ima, nego je kod nas velika mržnja prema Albancima .

  4. V.D Djuric se bori za Srbiju sve sove strane ograde. \ Glasno im preti Nikad nec biti \ sve ih cika nesto AL da predje nesme ogradu dok ne javi , upita il zamoli . Tezak zivod VD Djurica on prica vetar nosi al iz unutrasnje potrebe .,i to iz Beograda ih cika al da predje u ravno kosovo nesme bez zamolnice. Bar da ga zaposlne na stalno da vise nije vd.

  5. Kako vi vodite politiku i način rešavanja problema ništa nije isključeno i nemoguće.

  6. Ajde junačino, sjedaj u voz pa na Kosovo, u Prizren (dogodine). Brani zastave, i usput dogovori da te malo uhapse. Povedi sa sobom i onog Vacića. I ponesite dosta vode za njega.

  7. Nisam ni procitao tekst. Sta kaze Djuric? Hocemo ostro reagovati, je l’ vojska spremna? On ide prvi iza vrhovnog komandanta i ministra vojnog?

  8. KiM treba da se okrene pre svega saradnji, da ne menja našu istoriju koju i ovako žele da izmene skroz. Vreme je da vlasti u Prištini počnu da sarađuju,i da ukinu takse.

  9. Тврђава Ново Брдо је један од кључних српских историјских и археолошких локалитета, и сваки покушај да се она прикаже у другом светлу је ништа друго до акт насилног брисања историје, срачунат са циљем да се додатно продуби међунационални јаз на КиМ.

  10. A gde je uticaj tvoje politike da se to izbegne? Te tvoje bombaste izjave su više besmislene i nemaju nikakav efekat. Prosto rečeno ti si jedna obična sirovima koja dobro zna da arči pare gradjna bez rezultata, morali i stida…..

  11. Nazalost nemaju oni nikakvo nasledje pa pokusavaju da prisvoje nase.Provokacije su sastavni deo njihove „igre“.

  12. Ovo je tipična provokacija, na koju sigurano nećemo nasesti. Osim što je deo teritorije naše države, KiM za nas imaju ogromnu nacionalnu i kulturnu vrednost

  13. Novo Brdo je uvek bilo srpsko uporiste na KIM.
    Albanci sve preuzimaju postepeno, bojim se da cemo sa Kosova uskoro morati da se povucemo.

  14. Kada sam juce cula da manastir Decani, po pristinskim istoricarima, pripada albanskim pravoslavcima, nije mi bilo dobro.
    Nista vise ne sme da nas zacudi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.