Đurić: Priština ne daje odgovor o smrti Ivanovića 1Foto: FoNet/Marija Đoković (Arhiva)

Iz Prištine za sada nemamo ni valjan, ni dobar odgovor, čak ni izgovor zašto se sa istragom ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića na tako neprihvatljiv način kasni, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je rekao da „nema ni izgovora, ni opravdanja koje može da da pravi odgovor na pitanje zašto još ubice nisu izvedene pred lice pravde“.

„Naši pravosudni i policijski organi zatražili su u vezi sa ovim slučajem saradnju sa najvećim bezbednosnim, obaveštajnim i pravosudnim institucijama sveta. Međutim, iz Prištine za sada nemamo ni valjan, ni dobar odgovor, čak ni izgovor za to zašto se sa istragom u ovom slučaju na tako neprihvatljiv način kasni.Mislim da to samo po sebi dosta toga govori“, rekao je Đurić.

On je novinarima, u Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, rekao da zvaničnici Srbije „već više meseci govore o tome da bi ta istraga morala da se vodi na efikasniji, ozbiljniji i odgovorniji način“.

„Govorimo o potrebi da prištinske institucije sarađuju sa našim i međunarodnim institucijama“, rekao je Đurić.

Obeležavanju „Dana kosmetskih žrtava“ prisustvovala je i supruga Olivera Ivanovića, Milena Ivanović, ali nije govorila na ovom skupu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari