Dobio otkaz jer je opozicionar 1Printskrin Zrenjaninske.com

Potpredsednik Izvršnog odbora stranke Srbija centar (SRCE) za Vojvodinu i izabrani narodni poslanik Slobodan Ilić dobio je otkaz u opštini Stara Pazova, u kojoj je radio više od 20 godina kao diplomirani inženjer, saopštila je danas ta partija.

Ilić je objasnio da je godinama trpeo pritiske zbog neslaganja sa vlasti Srpske napredne stranke (SNS), a pojačali su se usled njegovog opozicionog političkog i stranačkog angažovanja na mestu predsednika opštinskog odbora Srbija centra Stara Pazova i potpredsednika Izvršnog odbora za Vojvodinu.

„U opštinu Stara Pazova došao sam 2004. godine, kao najmlađi zamenik predsednika opštine u Srbiji. U poslednjih 12 godina u opštinu je, preko SNS i Socijalističke partije Srbije, zaposleno nekoliko stotina ljudi, od kojih većina nema ni znanje ni obrazovanje, ali ima kupljene lažne diplome. Dobar deo njih čak ni ne dolazi na posao, nego prima plate koje im daju građani Srbije“, naveo je Ilić.

On je naglasio da mu je po dolasku naprednjačke vlasti nekoliko puta menjano radno mesto, uvek na lošije i sa manjom platom, da je poslednjih godina bezbroj puta upozoravan da smanji opozicionu aktivnost i kritiku vlasti, a naročito kritiku predsednika Aleksandra Vućića.

Ti napadi su bili veoma žestoki od kada se angažovao partiji Srbija centar.

„Kada su rešili da me oteraju nisu mogli to baš tako lako da sprovedu u delo zbog mog dugogodišnjeg staža i obrazovanja, pa su pribegli nečemu što mislim da je prvi put učinjeno u Srbiji – ugasili su celo javno preduzeće, likvidirali Opštinsku stambenu agenciju i na taj način me ostavili bez posla. Sve druge zaposlene prebacili su u druga javna preduzeća i opštinu, što su i bili u obavezi“, objasnio je Ilić način na koji je dobio otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari