Dodik sa Štraheom i predstavnicima Lige 1

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata iz Republike Srpske, sastao se danas u Beču sa predstavnicima Slobodarske partije Austrije i italijanske Lige.

On je sa njima u svojstvu predsednika SNSD postigao dogovor da se intenzivira saradnja sve tri stranke“posebno u okviru međusobne podrške na teme proširenja EU, migrantske krize i zaštite evropskih vrednosti, kao i u ekonomsko-socijalnom domenu“, saznaje Danas iz diplomatskih izvora.

Prema našim saznanjima, u prestonici Austrije je juče održan i poseban sastanak Dodika sa predsednikom Slobodarske partije i austrijskom vicekancelarom Hajncom Kristijanom Štraheom, dok se Dodikov susret sa liderom Lige i potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem, kao i njegovi razgovori sa predstavnicima stranke Pravo i pravda, vladajuće partije u Poljskoj, „očekuju do majskih izbora za Evropski parlament“. Kako ističu diplomate, razgovorima u Beču prisustvovao je i kandidat Lige na predstojećim izborima za Evropski parlament, Andrea Monti. Prema tvrdnjama diplomata, „očekuje se da veliki broj Srba u Austriji, Italiji, Nemačkoj… glasa na izborima za EP“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari