Dodik: Sastanak sa Šmitom se nije desio, to je laž 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

“Moj stav ostaje isti. S kim god i kad god bude Kristijan Šmit razgovarao, dvije stvari su važne. Ne pričam o njemu kao ličnosti, ne pričam o njemu kao eventualno visokom predstavniku“, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine.

On je za RTRS ponovio da Šmit nije visoki predstavnik jer nije imenovan odlukom Saveta bezbjednosti UN-a i da za njega ostaje takav dok se to pitanje ne reši u SB.

Negirao je i pisanje medija u Bosni i Hercegovini da je i sam već razgovarao sa Šmitom u Istočnom Sarajevu. Naveo je da su to medijske spekulacije i neopevane laži.

“Oni imaju za cilj da naprave neku vrstu deorganizacije”, rekao je Dodik.

Mediji u Republici Srpskoj, ipak, navode da se uveliko priprma teren za susret Dodika i Šmita i da bi do tog sastanka moglo uskoro da dođe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u vili “Mir” sa Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom i poručio mu da od njega očekuje nepristrasan i izbalansiran pristup budući da su neretko predstavnici međunarodne zajednice jednostrano posmatrali stvari u BiH i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari