Dodik uputio čestitku Vučiću povodom Dana državnosti 1Prst u oko Sarajevu: Dodik i Vučić Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll (arhiva)

Snažna i prosperitetna Republika Srbija je ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu, te najveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske, naveo je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti državnosti Srbije.

On je poručio da Srbija u Republici Srpskoj uvek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja,“ jer smo jedan narod i jer nas povezuju neraskidive veze“.

Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim delimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porekla, kulturnog i duhovnog nasleđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima, istakao je Dodik.

On je u poruci Vučiću zahvalio „na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubeđen da će se međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama“.

Sa nadom u bolje i zajedničko sutra, izražavajući zahvalnost Republici Srbiji, Vladi i Vama, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana državnosti i primite izraze mog dubokog poštovanja, navodi se u čestitki Milorada Dodika, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari