Dodikov pad bi mogao biti strmoglaviji od Đukanovićevog

Da li su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini nagovestili šire promene

Ostavite komentar


    1. I šta ćete dobiti kada „sledeći“ dodje na red? Trifunovića, Tepićku ili onu „heroinu“ sa kapom pink boje?! Razmislite, ako ste penzioner, ili radnik, od čega ćete živeti?

      1. Zar Vam tri protekle decenije nisu bile dovoljne? Ako srpski narod nema boljih predstavnika, od svih ovih koje ste naveli, možda onda nema razloga ni da postojimo?

        1. Možda ima boljih , ali ih još nema ni na vidiku. Narod će osetiti i shvatiti kada se pojave ti „bolji“ a do tada, motiku u ruke i na njivu.

      2. Pa ti Milane izgleda ne poznaješ nijednog radnika ili penzionera u Srbiji pa zato ne znaš kako danas svi oni žive. Šta ćeš ti i tvoji kad vam ponestane sendviča? Razmišljate li o tome?

        1. Da nije bilo Dodika Srpska bi vec odavno podpala pod one jadnike u sarajevu. Svakom smeta dobar i sposoban Srpski lider, cak i Srbima. Smijesno. A kakve levate imaju rvati, ona dva pacenika Glup i Gluplji…

      3. E pa zamisli koliko se zgadio ljudima kad ce ga, na kraju, oni pobediti. Laganje, glumatanje, spletkarenje, prostacki nastupi. I na kraju bahatost i politicki kukavicluk da za osam godina nije imao debatu niti tv duel. E zato ce ga pobediti bas ti, koje si pomenuo.

      1. Dunja, ko si ti? Ko ste vi? Ko smo mi? Ne znamo, ali jedno je jasno, mi da imamo elitu, Vučić bi bio ono što jeste – vođa huligana.

      2. Draga “Dunja”. Ne postoje prava i lažna elita. Postoje dobri i loši ljudi, postoje pbrazovani i manje obrazovani, postoje poštebi i nepošteni… ovaj tvoj lik spada u sve drugo nabrojano. Gde se ti svrstavaš?

  1. Providni način da se „demokratskim“ putem ostvari ono što se nije moglo ostvariti silom i bombama. Svi, a posebno srpski neprijatelji, računaju na poslovičnu srpski naivnost koja se graniči sa ainfantilnošću. Opet ćemo biti navučeni na „bratstvo i jedinstvo“?!

    1. Dosta nam je nacionalizma i tjeranja u torove. Želimo da živimo kao sav normalan svijet. Poz iz Tuzle

      1. Pa zivjeli smo zajedno, a onda ste vi rekli da vas Srbi zlostavlhase zadnjih 50 godina. Bolje je da ostanemo u torovima jer ne zelim novo klanje kad mi djeca odrastu.

      1. Ja mislim da covek hoce svojim primerom da demonstrira tu „srpsku naivnost koja se granici sa infantilnoscu“ i to radi vrlo vesto. To je onaj pamflet u milijardu primeraka iz devedesetih da ovaj univerzum postoji samo da bi se urotio protiv na Srba.

      2. Sačekajte sledeće korake. Da bi pokazali muslimanima kako su i oni „napredni“, Srbi će u slavu Izetbegovićevog poraza biti u stanju da zapale Republiku Srpsku, kako bi pokazali da su na istoj liniji kao i protivnici Izetbegovića. Iza našeg stradanja stoji samo naša naivnost ili, prostije rečeno, glupost.

    2. Mitropolite Jovane,Bibliju u ruke i trk u keliju.Nije demokratija za zatucane
      a posebno za patriJote iz coska.Gledajuci vas 30 godina,ostadosmo góli i
      bosi,od prevelike ljubavi za srpstvom.Zar ima vecih infantilaca od laznih
      patriJota ?

      1. Ne postoji „lažni patriJota“?! Ili ste rodoljub i patriota ili petokolonaš i izdajnik koji bi prodao i kosti rodjene majke ako bi neko hteo da kupi takve „artefakte“. Goli ste i bosi, zato što ste neradnik i zato što očekujete „hleba bez motike“. Ukoliko niste hendikepirani i socijalni slučaj pa očekujete da Vas drugi hrane. Hleba se zaradjuje radom a srpstvom se hrani duša. Doduše to je samo kod onih kojima „kukuruz“ nije merilo svih vrednosti.

  2. re: Dodikov pad bi mogao biti strmoglaviji od Đukanovićevog

    A Vučićev strmoglaviji od pada Dodika, dakle, mogao bi biti strmoglaviji i od pada Đukanovića, ali prilikom pračuna efekta padanja treba uzeti u obzir i to na kakvu podlogu od pokradenog novca padaju, pa možda zato Đukanović nije lošije prošao od Dodika, a možda Vučić ne prođe lošije ni od Đukanovića, pa stoga ni od Dodika.

  3. ,,kod Dodika ona izbija iz najsirovije seljačke bahatosti“

    U jednoj rečenici opisana i Vučićeva vlast i Dodo.

  4. Džabe se unapred radujete. Uzgred, opozicija u Republici Srpskoj nema putera na glavi niti je koristila službeni položaj za lično bogaćenje. Dodik će Vam još dosta godina „dosađivati“ i štititi Srbe u BiH i neće ih prodati zapadu za šaku dolara.

  5. Koliko je tek strmoglav pad vas autosovinista. Pa vi niste smeli ni na izbore da izadjete.

    1. Ovo je početak kraja. Ako pogledamo kroz istoriju padova raznih režima proteklih 20 godina, možemo zaključiti da ni jedan diktator nije bio svjestan svog kraja. Diktatorske partije rasu zbog represije a ne ljubavi prema lideru i u ovom slučaju je narasla do te mjere da je počela da jede samu sebe, iznutra. Izjeda je crv muke naroda koji mora da mu se klanja da bi imao šta da jede.

  6. jedan mandat i odmah kontrola svega ,svačega i svakoga…Svašta se tu nadje,ukradenih para na vagone……….

  7. Da nije bilo Dodika, RS bi odavno nestala. Mada, Vama i nasoj „bojkot“ opoziciji to odgovara, oni se za to i bore, jer su za to placeni, a zna se i od koga. Samo od toga nema nista. Obecanje, ludom radovanje.

    1. Sve vreme u BiH Dodik i Izetbegović ukazuju da je onaj drugi,ovakav i onakav.Svi su gradjani postali sirotinja osim pomenute dvojice i njihovih suizvršioca.Braniti takve likove je više nego sramno .

  8. Pobednici su vrlo maldi ljudi,Stanivukovic je rodjen 1993 a Mandic 1972. Buduci gradonacelnik Sarajeva, bice dobro poznati Bogic Bogicevic,koji se vraca u politiku,posto smo obrali sljive koje je on posadio po celoj SFRJ,kao clan lolektivnog predsednistva upokojene SFRJ.
    Novi vetrovi ce zaduvati Bosnom a ubrzo posle toga i Srbijom u Crnoj Gori vec vuce promaja i pirka orkan.
    Odlazak Dodika u opoziciju ,neodoljivo podseca na sudbinu Causeskua a najmanje na Cercila,ako se izuzme cinjenica,da oba prezimena pocinju s C , to bi moglo da znaci i CISCENJE.

  9. Tragicno je koliko vremena prosecnom glasacu ( coveku ) treba da shvati ko su ljudi za koje glasa – umesto da te neljude pociste gvozdenom metlom u svom dvoristu mnogo im je lakse da krenu na neke druge ljude koje pre toga nisu ni culi ni videli a kamoli da su im ti na koje su krenuli neko zlo naneli ! Patriotske igre se neprekidno ponavljaju a protagonisti nikako da oruzje upere na prave mete !

  10. Nista novo na pozornici istorije – prelazak sa jednih vlastodrzaca na druge, potpuno je nebitno koji je sistem, principi vlasti su isti. Padose toliki a vremena za narod do dan danas cupava. Prema tome, samo se naivni mogu “ radovati”.

  11. Kako se profesor Kukić raduje padu Dodika,a malo manje Bakirovom u Sarajevu. Uzgred,ako je SDP građanska,zašto je prvi predsednik Nijaz Duraković sahranjen u ataru Alipašine džamije po vlastitoj želji?
    I od svih gradova u BiH najgore je bilo u Mostaru od početka rata pa do danas.

  12. Ne mogu se poredit Đukanović i Dodik. Đukanović je diktator i mafijaš, koji suvereno vlada(o) Crnom Gorom više od 3 decenije. Za to vreme uklonio je svakog ko mu nije bio po volji, uključujući i bliske prijatelje i kumove sa kojima je godinama prao novac. Vladao je uz pomoć policijske brutalnosti, svojih tužilaca i sudija. Političke protivnike i neistomišljenike je proganjao i zatvararao. Crna Gora nije promenila partiju i sistem više od 7 decenija i nikada nije imala fer i demokratske izbore. Dodik je mnogo kraće na vlasti i pobeđivao je na fer i demokratskim izborima. Za razliku od Đukanovića, koji je klasična zapadna marioneta, Dodik je uspeo da opstane uprkos velikim naporima zapada da ga smakne. Kada je Koštunica postao tvrd pregovarač po pitanju Kosova, zapad se pobrinuo da već sledeće godine ode u penziju. Dodik je na vlast došao uz pomoć zapada (Vašingtona), ali je na pregovprima pre 10 godina odbio da potpiše izmene dejtonskog sporazuma iako je bilo čak i pretnji od strane američkih diplomata. Izborio se da Rep. Srpskoj ne ukinu nadležnosti, zbog čega je navukao bes zapada, koji od tada bezuspešno pokušava da ga smeni. Đukanović je promenio nekoliko ideologija, od komuniste, srpskog nacionaliste, do crnogorskog šoviniste, dok je Dodik ostao dosledan. Izmišljotina je da se u BiH radi o sukobu etnonacionalističkih i građanskih ili levih partija. U pitanju su neslaganja oko uređenja i nadležnosti BIH. Sa jedne strane su sve bošnjačke partije, nacionalistčke, građanske, leve ili desne, koje žele unitarnu Bosnu, u kojoj je sva vlast u Sarajevu, a nadležnosti etinteta i tri većinska naroda se minimiziraju do ukidanja. To je prvi korak u stvaranju bošnjačke, islamske džamahirije na Balkanu. Taj koncept ima neznatnu podršku od nekih partija i pojedinaca iz Rep. Srpske i manjih hrvatskih partija. Sa druge strane su partije, koje to ne žele, koje se zbog toga optužuju da žive u prošlosti i da usporavaju razvoj BiH.

  13. Samo o naslovu
    Milo Đukanov8ć nije „pao“ a gubitak izbora DPS je to još manje. Radi se o jednom poslaničkom mestu (izgubljeni glasovi za poslanika hrvatske manjine, usled rasutih glasova). I još nešto. Stanje u kome se nalazi „pobedničku savez“ čini da je najdalja tačka do koje će doseći „pobednici“ poznati datum novih izbora, za dve godine. O Dodiku pak treba reći samo :izglasava ga Bgd.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.