Dosta je bilo, Zdrava Srbija i Živim za Srbiju izlaze na izbore na listi Suverenisti 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Pokret Dosta je bilo (DJB) i stranke Zdrava Srbija (ZS) i Živim za Srbiju (ŽZS) saopštili su danas da će na predstojeće parlamentarne izbore najavljene za 3. april ove godine izaći na zajedničkoj listi „Suverenisti“.

U saopštenju iz DJB, ocenili da su političke podele na levicu i desnicu „zastarele“, na patriote i nepatriote „duboko pogrešne“, a da je „moderna politička podela u svetu na globaliste i suvereniste“.

„Suverenisti smatraju da su svi građani Srbije rodoljubi i da svi vole svoju zemlju. Globalisti veruju u nadnacionalne strukture kao što je EU, u ukidanje suverenih država sveta i ljude koji su potrošači lišeni nacionalnih osećanja. Suverenisti veruju u slobodu svakog pojedinca, u demokratiju i suverene države koje međusobno sarađuju“, piše u saopštenju.

Prema navodima u saopštenju, političku scenu u Srbiji čine „globalistička pro-EU vlast, globalistička pro-EU opozicija okupljena oko Stranke slobode i pravde, globalistički pro-EU zeleni i suverenističke političke opcije“.

„Suverenističku politiku pored Dosta je bilo, Zdrave Srbije i Živim za Srbiju vode i Demokratska stranka Srbije, Zavetnici i Dveri. Suverenisti su pre referenduma ponudili svim suverenističkim opcijama da im se pridruže. Ta ponuda stoji i danas. Suverenisti smatraju da svaka suverenistička opcija ima odgovornost prema biračima da ne ostane ispod cenzusa“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su crvene linije njihove politike „suverena Srbija, odbrana Kosova i Metohije, Republike Srpske i položaja srpskog naroda u regionu, borba protiv pretvaranja Srbije u nemačku koloniju jeftine radne snage i parking za prljave tehnologije“.

Kako su naveli u saopštenju, protiv su i ulaska Srbije u EU „koja je postala projekat banaka i globalnih korporacija i na Balkanu postala instrument nemačke kolonijalne politike“. Ukazali su da su za „Evropu suverenih država, borbu za zdrav vazduh, vodu i zemlju, borbu protiv svakog ukidanja slobode ljudi, protiv kovid ausvajsa, borbu za očuvanje identiteta i kulture i za Srbiju sa jakom domaćom privredom, ekonomski jakim seljakom i domaćinom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari