DPK poziva tužilaštvo Kosova da se pozabavi osobama iz Samoopredeljenja zbog veza s Radoičićem 1Foto: Beta/Milan Obradović/DS

Demokratska partija Kosova (DPK) je danas tražila od Državnog tužilaštva „da se pozabavi“ osobama iz vladajućeg Pokreta Samoopredeljenje koje su, po snimcima portala Nacional, u kontaktu s potpredsednikom Srpske liste i osobom na „crnoj listi“ SAD Milanom Radoičićem.

Snimak, po navodima portala, potiče iz kancelarije šefice poslaničke grupe Samoopredeljenja u Skupštini Kosova, Mimoze Kusari Ljilje.

Ona je navodno imala kontakt s Radoičićem, osumnjičenim da je umešan u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića i u slučaj „Brezovica“.

Predsednik DPK Memli Krasnići napisao je na Fejsbuku: „Aljbin s Milanom Radoičićem, s koordinacijom ili bez nje“.

Šef poslaničke grupe DPK u Skupštini Kosova Abeljard Tahiri pozvao je Državno tužilaštvo da se, kako je kazao, „pozabavi osobama koje su u kontaktu s Radoičićem“ jer to pokazuje kako Samoopredeljenje „koordiniše sa Srpskom listom“, rekao je on.

Poslanica DPK Ganimete Musljiu je rekla da treba da je potrebna koordinacija s građanima, „a ne sa Srpskom listom i Radoičićem“.

I poslanica Demokratskog saveza Kosova Doarsa Kica Dželili napisala je na Fejsbuku da „pitanje više nije bilo sa ili bez koordinacije. Pitanje je s kim“.

Portal Koha ditore je zamolila Kusari Ljilju za izjavu o tome, ali ona nije odgovorila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari