Dragan Đilas o Vučićevom današnjem obilasku dela auto-puta u otvorenom autobusu: Mogli su to i pešaka 1foto FoNet Milica Vučković

Lider SSP Dragan Đilas prokomentarisao je današnju vožnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u otvorenom autobusu povodom otvaranja dela auto-puta Niš – Merdare dužine pet i po kilometara.

On je na svom Tviteru napisao da je mogao tu deonisu i pešaka da obiđe.

„Vučić i Žofre otvorili deonicu auto puta od 5,5km (pet hiljada pet stotina metara)!? Obišli je u otvorenom autobusu. Mogli su i peške….“, napisso je Đilas.

Podsetimo, prilikom obilaska prve deonice Auto-puta mira Niš-Merdare, Vučić je u Merošini poručio da će minimalac do kraja ove godine biti povećan na oko 400 evra.

Minimalna zarada od početka ove godine iznosi oko 40.000 dinara za 22 radna dana, tojest 340 evra, što je po satu 230 dinara.

Vučić se obraćajući se okupljenima nakon obilaska auto-puta sa Emanuelom Žiofreom, šefom delegacije EU u Srbiji, zahvalio EU za poklon od 40 miliona evra za izgradnju ovog auto-puta što je prema njegovim rečima bilo dovoljno za 3,5-četiri kilometra auto-puta punog profila po tom terenu.

Takođe se zahvalio i Evropskoj investicionoj banci (EIB) i EBRD koji su bili „dobri finansijeri i pod povoljnim uslovima finansirali izgradnju kapitalnog projekta“.

Obilazak izrađenih auto-puteva u otvorenom autobusu jedna je od redovnih aktivnosti predsednika Srbije, koji vožnju iskoristi za razgovor sa ekipom novinara koja ga uvek prati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari