Dragan Đilas osudio lažnu umrlicu za Vučića 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde osuđuje osuđuje objavljivanje čitulje za predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama i tvrdi da niko iz opozicje nema veze sa tim..

On je to naveo na svom nalogu na društvenoj mreži Iks na kojem je napisao da se ne seća da je iko od naprednjaka reagovao kad je objavljena čitulja za potpredsednicu SSP Mariniku Tepić.

„Naravno da niko iz opozicije nema veze sa objavljivanjem čitulje za A. Vučića. I naravno da to osuđujem. Vidim da se svi funkcioneri SNS-a izređaše sa napadom na mene i celu opoziciju zbog ove čitulje. Ne sećam se da je iko od njih reagovao kada je objavljena čitulja za Mariniku“, napisao je on.

On je okačio i objavu sa fotomontažom umrlice za Tepić, koja je svojevremeno cirkulisala društvenim mrežama.

Podsetimo, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović naložio je Osnovnom javnom tužilštvu u Mladenovcu da u saradnji sa policijom hitno identifikuje tvorce takozvane umrlice predsednika Vučića, koja je, kako se sumnja, izlepljena na teritoriji ove opštine.

Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal je naloženo da identifikuje osobe koje su ovu „umrlicu“ delile na društvenim mrežama.

Reagovala je i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je na Iksu navela da je objavljivanje umrlice za Vučića „rezultat politike Đilasove ‘Srbije protiv nasilja’“ i da će, kako je navela, „ozbiljno bolesne i duboko poremećene osobe koje ovo rade“ dobiti odgovor na izborima u Beogradu, 2. juna.

U toj lažnoj umrlici koja je objavljena na društvenim mrežama, a navodno je lepljena i u Mladenovcu pa je reagovao i lokalni odbor SNS iz Mladenovca, navodi se da je predsednik preminuo danas, 26. marta, a da će se sahrana održati 1. aprila.

Umrlicu su  osudili funkcioneri SNS, koalicioni partneri, kao i ministri u vladi. Potpredsednica Glavnog odbora SNS Irena Vujović je optužila koaliciju Srbija protiv nasilja, a slično su učinili i drugi naprednjaci svaljujući krivicu na opoziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari