Lažne umrlice sa Vučićevim likom: Vlast osudila objavljivanje, traži hapšenje autora 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predstavnici stranaka vladajuće većine osudili su danas objavljivanje lažne „umrlice“ sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je podeljena na Fejsbuk grupi „Za bolji Mladenovac“.

Fotografiju „umrlice“ sa plavim okvirom, koja je odštampana na papiru i nije zalepljena na javnoj površini, jutros je prvo podelila predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić na društvenoj mreži Iks (X).

Ona je navela da nadležni organi rade svoj posao u skladu sa zakonom, uz ocenu da ta umrlica „niti je šala, niti je to zabavno“, već uznemirujuće i predstavlja „jasnu i nedvosmislenu pretnju po život predsednika“.

„Ozbiljno bolesne i duboko poremećene osobe koje ovo rade i misle da je to politika, dobiće odgovor naroda na izborima u Beogradu, 2. juna“, navela je Brnabić.

Tim povodom oglasio se i predsednik SNS, ministar odbrane Miloš Vučević, koji je ocenio da je to „još jedna sramna, bestidna i gnusna kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja se po ko zna koji put vodi putem društvenih mreža“.

„Pristalice Đilasove opozicije i njegove koalicije ‘Nasiljem protiv Srbije’, objavljivanjem ‘umrlice’ Aleksandra Vučića još jednom pokazuju da je suština njihove politike nepatvorena mržnja prema jednom čoveku, koji u Srbiji predstavlja instituciju predsednika Republike“, napisao je Vučević na Instagramu.

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić ocenio je da ta objava predstavlja „primitivan izraz političke i ljudske nemoći“.

„Zaslužuje najširu javnu osudu. Ono što ovog puta ne sme da izostane je primerena, zakonom utvrđena sankcija“, naveo je Krkobabić u saopštenju.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osudio je objavljivanje te umrlice i dodao da je u pitanju teško krivično delo.

„Obaveza je nadležnih državnih organa da odmah uhapse počinitelja. To je i pokazatelj sve morbidnosti i nasilničke politike opozicionih stranaka, kojima je to jedini program“, ocenio je Dačić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari