Dragan Đilas sinoć razmišljao da spava u Skupštini Srbije 1foto FoNet Božana Pavlica

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je sinoć gostujući u emisji RTS-a „Reč na reč“ da razmišlja da spava u Skupštini Srbije jer je ostvario istorijski uspeh – istovremeno je na RTS i u Skupštini, gde se snima pomenuta emisija.

Đilas je tokom emisije imao nekoliko verbalnih sukoba sa poslanikom SNS Vladimirom Orlićem, ali je rešio da ga Orlić ne iznervira.

– Gospodine Orliću, vi ste došli ovde da me iznervirate, da ja izađem iz ove emisije. Moram da vam kažem, da je ovo je za mene istorijski uspeh, ja sam u isto vreme u Skupštini Srbije i na RTS. Mene odavde niko ne može da izbaci i razmišljam da ostanem posle ovoga ovde da spavam, i da dočekam izbore, jer ćemo posle izbora biti vlast – rekao je Đilas, kandidat za poslanika liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije – Marinika Tepić.

Tema debate u emisiji bila je „Može li Srbija da izbegne svetsku ekonomsku i energetsku krizu“.

Učesnici su osim Đilasa i Orlica bili Saša Radulović – lista Suverenisti, Boris Tadić – lista Ajmo ljudi, Boško Obradović – lista Dveri – POKS i Dušan Bajatović – lista Ivica Dačić – Premijer Srbije.

Orlić je rekao „da je zima prošla, da je struje bilo“, te da mu nije jasno zbog čega se opozicija žali nastaviši da govori o vremenu kada su „žuti“ bil an vlasti.

Đilas mu je i na to dogovorio da ne treba da se priča o prošlosti i peridu od pre 20, 30 godina i sugedisao da se govori o budućnosti i sadašnjosti.

Obraćajući se Orliću pitao ga je o kakvom uspehu govori kada svi imaju struje.

– Pa svi živi imaju struju, ko nema, nije to nikakav uspeh. Činjenica je da smo 700 miliona evra dali za uvoz struje, a penzionerima ste uzeli oko 500 miliona evra, kroz one otete penzije koje ćemo mi vraćati, a 700 miliona ste potrošili. EPS umesto da bude lokomotiva razvoja ove zemlje, jer tamo radi desetine hiljada ljudi, vi ste solarne izvore energije, vetroparkove, sve ste dali strancima. Zašto EPS to nije razvijao? Zato što Grčić, Ana Brnabić i ta ekipa ne znaju ništa. Zašto večeras nije došla Zorana Mihajlović ovde? Zašto niste poslali Milorada Grčića, zašto ste vi došli? Vi ste poslanik, da imate znanja o tome bili biste na funkciji ministra – kazao je Đilas Orliću koji po poznatom šablonu govorio o 619 miliona evra koje je navodno Đilas ukrao i mahao papirima kao dokazima.

Lider SSP je odgovorio da iste priče sluša 10 godina.

– Jedan evro da sam ukrao mogli ste deset puta da me uhapsite do sada. A niste lepo sabrali, nije to taj prihod. Ko je novi Grčić umesto Grčića, ko je nova Ana Brnabić? Situacija u EPS je katastrofalna. Izvolite s tim papirima u Tužilaštvo, u policiju, prijavite me. Išao sam u policiju, rekli su da nema ničega. S tim sam završio – naveo je Đilas.

Tadić je „upozorio“ da se ne maše pairima jer će ponovo napraviti aviončiće od njih, aludirajući na njegovo gostovanje na Pinku sa premijerkom Anom Brnabić kada je od papira pravio avione.

Tadić je i apelovao da se strasti smire jer se puno radilo da bi se došlo do ovakvih debata.

Ovo je bila i prilika da stavove o nekim pitanjima razmene i Tadić i Obradović.

Obradović je naglasio da ako želimo da poromenimo nešto u Srbiji na bolje moramo da pomenimo ljude koji su na vlasti 30 godina i koji se iznova kandiduju i nikada im nije dosta korupcije.

Tadić je odgovorio da se Obradović žali što nije bio na vlasti, a ima dosta godina, ali da ne treba da se žali na njih nego na građane koji nisu glasali za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari