Dragana Rakić (DS): Vidimo se 17. septembra na ulici 1Foto: Lična arhiva

Demokratska stranka je uvek stajala uz građane kojima su na bilo koji način uskraćena ljudska i manjinska prava i slobode – kaže za Danas Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke.

Ona je u odgovoru na pitanje Danasa da li će funkcioneri te stranke 17. septembra, u subotu, u Beogradu, biti na ulici, uprkos zabrani šetnje u okviru Evroprajda, rekla da će DS biti uz LGBT i tog dana.

– Mi smo uz roditelje kada im decu nezakonito ispisuju iz vrtića, mi smo uz uzbunjivače kada nezakonito dobijaju otkaze na poslu, podrška smo svakom pojedincu i zajednici koja se bori protiv nepravde i za ostvarenje svojih ustavnih prava. Predstavnici Demokratske stranke su i do sada svojim učešćem u događajima koje organizuju članovi LGBT zajednice bili njihova podrška u borbi protiv diskriminacije i za unapređenje ljudskih i manjinskih prava – kaže naša sagovornica.

Kako dodaje, borba protiv diskriminacije LGBT osoba je ujedno borba protiv diskriminacije po bilo kom drugom osnovu – verskom, rasnom ili političkom, jer dokle god se jednom građaninu uskraćuju njegova prava i slobode – niko od nas nije slobodan.

– Zato će predstavnici DS-a i 17. septembra biti uz članove LGBT zajednice i zajedno braniti pravo na slobodu okupljanja i iskazivanja svojih stavova koje je Ustavom zagarantovano svakom građaninu – zaključuje Dragana Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari