Dragana Rakić o sastanku Vučića i Đilasa: Ne očekujem opštu korist od tog razgovora 1Dragana Rakić Foto: FoNet/Marija Đoković

„Vučića zanima samo to da očuva vlast i zaštiti svoje lične interese, a njegovi lični interesi su potpuno suprotni interesima građana i države Srbije. Zato ne očekujemo da će Đilasov razgovor s njim doneti bilo kakvu značajnu promenu, ni opštu korist”, kaže za Danas Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke.

Ona napominje da je DS znala da će na tom sastanku Đilas predložiti da se ponove beogradski izbori, a očekivali su da će Vučić reći da on ima većinu i u novom sazivu gradskog parlamenta, pa da će onda po milioniti put početi da režira istu dramu – da će odgovoriti za dva dana“.

“Cenim da Vučić odugovlači i kupuje vreme u nadi da će se razgraditi energija otpora i oslabiti motivacija za borbu koju su građani i opozicione stranke, ipak, pokazali u izvesnoj meri, a verujem i da računa na neslogu i dalje podele među opozicijom. To su sve razlozi zbog kojih Demokratska stranka nije bila za to da se taj sastanak održi u ovom trenutku i u ovom formatu, a ni sa ovom temom”, kaže Rakićeva .

Na konstataciju da je sastanak ipak održan , sagovornica Danasa odgovara da sada treba biti mudriji i bez odustajanja insistirati na zakonitom okončanju izbornog postupka i ponavljanju izbora na onim mestima na kojim izborni proces nije vođen po zakonu. U tome, kako kaže, opozicija mora biti nepopustljiva jer su i pravo i pravda na njenoj strani i da ako zatreba – mogu pozvati i građane na proteste.

“Kad to isteramo do kraja, onda ćemo se prebrojati i videti da li neko i kako može okupiti većinu. Sada treba izbegavati postupke koji mogu izazvati kontroverze i skrenuti fokus se poštovanja zakona i izborne volje građana” , napominje Rakić.

Na pitanje koja je korist od sastanka Vučić- Đilas ona odgovara da je jedina korist to što su se svi još jednom uverili da se sve televizije sa nacionalnom frekvencijom i svi tabloidi uređuju u Vučićevom kabinetu.

“Tamo je bukvalno preko noći  „Đitler“, „žuti tajkun“ i „lopov koji je ukrao 619 miliona“, postao „gospodin Đilas“. To nam je istovremeno i još jedan nauk da imamo posla sa ljudima koji nemaju nikakvih ni skrupula, ni ličnog morala i koji su zaista spremni na sve samo da bi ostali što duže na vlasti”, zaključuje zamenica predsednika DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari