Dragana Rakićfoto FoNet Aleksandar Mijailović

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić potvrdila je danas da poslanici te stranke nisu prisustvovali konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije, kao i da će biti razmotren povratak u skupštinske klupe nakon donošenja Rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.Rakić je u izjavi za portal Nova.rs rekla da smatra da je DS donela ispravnu odluku da ne učestvuje u „farsi konstituisanja Skupštine Srbije proistekle iz krađe izbora“.

„Naša zajednička borba sigurno bi bila uspešnija da smo doneli jedinstvenu odluku o neulasku u Skupštinu, jer slika praznih poslaničkih klupa je najjasnija poruka da je Srbija u dubokoj političkoj krizi. Bilo je naivno očekivati da će Aleksandar Vučić danas dozvoliti bilo kome iz opozicije da kaže jednu jedinu reč o izbornoj krađi koju je sproveo. Kako stoje stvari, tako će biti i ubuduće“, ocenila je ona.

Na pitanje da li će DS učestvovati u nastavku konstitutivne sednice, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik parlamenta, Rakić je kazala da će o tome tek biti reči.

„Razmatraćemo ulazak u Skupštinu tek nakon donošenja Rezolucije Evropskog parlamenta. Sada je bitno da se u Strazburu borimo da se u ; rezoluciji EP, ovaj kriminal u Srbiji nazove pravim imenom. Neophodna je međunarodna istraga o najvećoj izbornoj krađi u Evropi, koju je počinio Vučić“, zaključila je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari